Play-off cu doar patru echipe în Divizia A

Prezentă în play-off-ul Diviziei A după promovarea în prima Ligă, Energia Rovinari nu mai visează în acest sezon să ocupe un loc în această fază a competiţiei naţionale de baschet. Nu pentru că noul antrenor nu ar avea în obiectiv un loc mai bun decât cel ocupat de Energia sezonul trecut ci pentru că din acest an sistemul competiţional al Federaţiei Române de Baschet a suferit unele modificări.

În noul sezon de Divizia A, doar primele patru clasate la finalul sezonului regulat se vor putea bate pentru un loc în play-off, urmând să joace direct final-four, următoarele patru clasate urmând să nu mai dispute jocurile respective.

Probleme financiare pentru echipele din Divizia A

Federaţia Română de Baschet a comunicat recent tuturor cluburilor că de anul acesta vor intra în play-off doar primele patru clasate urmând ca ocupantele locurilor 5-8 să nu mai joace în play-off. „După terminarea sezonului regulat se va face un clasament pentru locurile 1-16 după care locurile 1-4 vor juca efectiv jocuri pe sistemul trei victorii din cinci meciuri iar pentru locurile 5-8 nu se vor mai juca meciurile respective. La fel nici locurile 9-12 nu vor juca în play-out  iar locurile 13-16 vor juca pentru retrogradare. Practic s-a comprimat şi play-off-ul şi play-out-ul la câte patru echipe. Vor fi mai puţine cheltuieli şi s-a luat decizia aceasta din cauza crizei financiare”, a explicat preşedintele Marius Vlaicu sperând că nu vor fi formaţii de primă ligă care să nu se înscrie în campionat: „După cum aţi văzut şi pe site-ul federaţiei sunt câteva echipe care au mari probleme financiare dar eu mi-aş dori totuşi să le rezolve pentru a avea un campionat competitiv”.

Joi va avea loc tragerea la sorţi

Biroul Federal al FR Baschet a luat recent mai multe decizii referitoare la sezonul viitor. Astfel, Campionatul Naţional, Divizia A – masculin, începe in data de 2 octombrie 2010  iar returul începe în 15 ianuarie 2011). Cupa României, masculin, începe cu meciurile din primul tur, programate pentru 22 septembrie si 26 septembrie 2010. În ceea ce priveşte înscrierea echipelor, termenul limită de înscriere în competiţiile naţionale, Divizia A si Cupa României, a fost pe 9 iulie 2010, Energia înscriindu-se deja săptămâna trecută. Termenul limită de depunere a dosarelor complete pentru înscrierea definitivă a echipelor în Divizia A si Cupa României este de 15 septembrie, ora 14.00.

Săptămâna aceasta va avea loc şi tragerea la sorti pentru Divizia A, masculin si feminin, programată în data de 15 iulie 2010, ora 12:00, pentru stabilirea poziţiilor din Tabela Berger şi definitivarea calendarului competiţional. Prima perioada de transfer pentru Divizia A, masculin şi feminin, a fost stabilită pentru 23 august – 10 septembrie, ora 14.00 iar a doua perioada de transfer pentru Divizia A a fost stabilită pentru 03 ianuarie – 10 ianuarie, ora 14.00. Fiecare echipă divizionară are dreptul la cate 2 extra-transferuri, iar pe lista jucătorilor cu drept de joc în CN pot fi trecuţi maxim 16 sportivi. Cele 2 extra-transferuri pot fi efectuate până la data de 28 februarie 2011, ora 14.00.

Jucătorii străini care sunt aduşi de către o echipă pentru a fi transferaţi şi sunt depistaţi pozitiv la controlul anti-doping obligatoriu (efectuat pe cheltuiala echipei respective înaintea depunerii actelor de transfer internaţional) pot fi înlocuiţi până la data de 20 septembrie, ora 14, fără să fie afectate cele 2 poziţii de extra-transfer. De asemenea, Biroul Federal a stabilit că mingiile oficiale pentru competiţiile naţionale de seniori, Divizia A si Cupa României vor fi cele marca  MOLTEN.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: