Plecările la cerere bat planul de concedieri. Câţi angajaţi vor să părăsească CEO!

CE Oltenia trebuie să disponibilizeze vara aceasta 200 de angajaţi, conform planului de concedieri colective aprobat pentru anul 2018, convenit cu sindicatele. Pentru a tria salariaţii, compania a decis ca aceste plecări din companie să se facă la cerere. Numai că dacă acum o săptămână erau depuse 150 de solicitări, acum numărul cererilor s-a dublat.

Asta înseamnă că unii dintre cei care vor să iasă din sistem vor fi nevoiţi să rămână. Directoratul CE Oltenia ar urma să se întrunească vineri, 27 aprilie, în şedinţă, pentru a stabili lista cu posturile ce vor fi desfiinţate. Primii pe lista concedierilor colective vor fi cei din rândul personalului TESA, cei care se încadrează în criteriile de prepensionare şi persoanele bolnave. Circa 100 din cei peste 300 de salariaţi dispuşi să părăsească CEO fac parte din categoria TESA şi operativ.   

Salariaţii care se vor regăsi pe listele finale vor pleca acasă cu patru salarii compensatorii. Vor beneficia timp de doi ani de venit de completare şi de şomaj. Venitul lor va fi de 2480 lei în primul an şi ceva mai mic în al doilea an, când o să scadă cuantumul şomajului.

Disponibilizaţii CE Oltenia vor pleca acasă la începutul lunii iunie.

Vizualizări: 7,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: