PNL, amendament pentru finanțarea UM Sadu

Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a propus un amendament la bugetul de stat, în sensul alocării sumei de 23 de milioane de lei din creditele de angajament ale Ministerului Economiei pentru modernizarea Societății Uzina Mecanică Sadu Bumbesti Jiu (UM Sadu), care aparține ROMARM.

Potrivit inițiatorului, Societatea Uzina Mecanică Sadu nu a mai fost modernizată de la înființare, din 1939. „Cei aproape o mie de salariati își riscă viața în fiecare zi, deoarece lucrează cu echipamente învechite. În ultimii ani au avut loc mai multe accidente de muncă, unele dintre ele soldându-se cu pierderea de vieți omenești, lucrându-se cu materiale explozibile. Uzina are în prezent contracte, dar este foarte greu să le realizeze, din cauza lipsei dotării tehnice“, arată Dan Vîlceanu.

Liberalul susține că finanțarea retehnologizării acestei fabrici se poate realiza prin creșterea capitalului social al Companiei Nationale ROMARM cu suma necesară, prin credit de angajament din bugetul de stat, alocată special pentru acest obiectiv.

Parlamentarii opoziției din întreaga țară au depus mii de amendamente la buget, dar cel mai probabil acestea vor fi respinse, așa cum se întâmplă an de an. (R.S.)

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: