PNL: Angajări şi promovări politice la CEO

Liberalii gorjeni susţin că în mandatul lui Sorinel Boza au fost făcute o mulţime de angajări şi promovări pe criterii de apartenenţă sindicală sau politică. În special pe filiera ALDE, spun liberalii, vorbind chiar despre promovarea unei rude a senatorului Scarlat Iriza. Declaraţia liberalilor l-a enervat la culme pe parlamentar.   

Reprezentanţii PNL Gorj sunt de părere că sindicatele nu mai reprezintă deloc interesele salariaţilor. „Au ajuns să vorbească politicienii despre problemele salariaţilor CEO, pentru că liderii de sindicat nu mai au timp. Sunt preocupaţi să facă pantofii directorului general, indiferent cum se numeşte acesta. Dar, să nu credeţi că îi fac gratuit. Primesc bonificaţii care constau în clase, promovări, de care beneficiază camarila acestor lideri de sindicat”, a spus Gheorghe Pecingină, vicepreşedinte PNL Gorj. Potrivit lui Pecingină, au fost promovaţi, fără examen, vicelideri ai FNME şi SMEO, pe criterii de apartenenţă sindicală. I-a dat exemplu pe Gheorghe Miciu, Marian Târziu, Daniel Cochia, Daniel Curuţu, Aurel Iriza.

La rându-i, Denisa Şuţă, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, a spus că managerul Sorinel Boza şi-a uitat promisiunile din martie 2017, când dădea asigurări că angajările şi promovările se vor face în baza unor concursuri corecte. Şuţă spune că angajările se fac mai ales pe criterii de apartenenţă politică. „Am constatat în special apartenenţa la ALDE, poate şi pentru că Ministerul Energiei aparţine acestui partid politic. O întreagă familie, familia Horcea, lucrează în CEO şi a beneficiat de promovări. (...) Directorul Direcţiei Energetice, domnul Cătălin Stănculescu, care a ajuns în CEO tot pe filiera ALDE, soţia dumnealui a candidat la Primăria Craiova şi este vicepreşedinte ALDE Dolj. Tot pe această filieră a ajuns meteoritic şi domnul Cosmin Gagiu, care a fost şef de campanie la doamna Stănculescu. Iriza Aurel este nepotul senatorului Iriza, tot pe filiera ALDE. Despre acest domn, colegii spun că nu ar avea bacalaureat. Că a fost lăcătuş mecanic şi că acum a fost promovat conducător formaţie lucru”, a mai precizat Denisa Şuţă, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj.

Liberalii au mai dat exemple, spunând că sunt rude ale senatorului PSD Florin Cârciumaru: Gheorghe Dobriţanu şi fiul său, Cosmin. Şi Daniel Cilincă de la PSD Bolboşi sau Leonard Lungan, membru PSD Peşteana, au fost exemplificaţi.   

   

Iriza: Nu îşi bate nimeni joc de numele meu

După ce a spus o mulţime de vorbe colorate la adresa liberalilor gorjeni, senatorul Scarlat Iriza a negat că Aurel Iriza i-ar fi nepot. „Bineînţeles că nu suntem rudă. Nu îşi bate nimeni joc de numele meu. Sunt un om serios, am muncit la viaţa mea foarte mult, am făcut foarte multe pentru judeţul Gorj, voi mai face şi în continuare şi nu accept aşa ceva. La mine în comună este un sat unde îi cheamă pe toţi Iriza. O fi o rudă, a zecea speţă. De cinci ori străbunicii noştri or fi fost fraţi. Pe băiatul acesta chiar nu îl cunosc”, a comentat Iriza. Senatorul a spus că are totuşi un nepot care lucrează în cadrul CE Oltenia. „Era şef de birou la Achiziţii pe timpul lui Ciurel şi l-a dat inginer pe undeva pe la Turceni. Asta a făcut pentru Iriza Complexul Energetic Oltenia. Puteam să intervin la Boza să-l pună director. Nu i-am zis nimic”, a mai spus senatorul Scarlat Iriza.

Vizualizări: 1,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: