PNL dă semne că pierde și alegerile din 2020

Liberalii au avut în week-end un Consiliu de Coordonare, de pregătire a unui congres care să restarteze PNL, în vederea câștigării viitoarelor alegeri. Punctul de pornire este eșecul lamentabil din 2016, care i-a permis PSD să facă o foarte largă majoritate. A fost o ședință în care a fost și mai clar că pentru liberali, PSD este modelul de a face politică, o ședință în care s-au cerut salarii de miniştri pentru toți primarii, în care s-a încercat renunțarea la criteriile de integritate, în care a fost preamărit Iohannis. Populism, demagogie, cultul personalității.

PNL a adoptat un nou statut, prin care liberalii au trecut de la trei niveluri de conducere la patru. Adică sunt mai multe funcții de șef. „Un statut pentru ca mișulei și gigei să vă conducă în continuare“, a comentat un lider din linia a doua.

Cam care au fost discursurile mobilizatoare ale liberalilor? „Adversarul nostru are mustață, dar nu e Cezar Preda, e din Teleorman, dar nu e Eugen Pârvulescu“, a fost glumița de grădiniță a parlamentarului Mihai Voicu. „Drumul nostru către guvernare trece prin victoria lui Klaus Iohannis în 2019“, a comentat veșnica speranță a PNL, Cătălin Predoiu. Pe logica asta, nu ar fi trebuit să câștige și alegerile de anul trecut? Primarul de fală al PNL, Hava de la Alba Iulia, a spus că partidul ar fi zero fără bieții primari care, zice acesta, „şi-o iau din toate poziţiile”. Nu a spus zero virgulă cât este cu primari.

Cam așa se pregătesc liberalii pentru pierderea alegerilor din 2020. Liderii PNL nu sunt capabili să recunoască faptul că au pierdut alegerile din cauza lor, din cauză că au închis partidul pentru a nu le lua cineva locul, din cauză că și-au abandonat propriul electorat pentru a-l curta pe cel dornic de gogoși al PSD, din cauză că au simulat criteriile de integritate și au scos penalii de pe liste pentru a pune în loc rudele acestora. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că este o luptă continuă între vechiul PNL și vechiul PDL, care blochează dezvoltarea noului partid. Unul din participanții la ședință a spus că partidul nu are în rândurile lui un Brătianu, așa că trebuie să ne mulțumim cu liderii care sunt. Să se mulțumească ei, pentru că electoratul, după cum s-a văzut la ultimele alegeri, caută soluții în afara PNL.

Vizualizări: 492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: