PNL Gorj, rupt în două de propunerea lui Paraschiv

Propunerea consilierului local liberal de la Târgu Jiu, Mihai Paraschiv, privind demararea procedurilor de dizolvare a Consiliului Local, este susținută puternic de o parte a PNL Gorj și contestată de o altă parte. În schimb, social-democrații se amuză pe acest subiect, considerând că nu există niciun motiv temeinic pentru dizolvarea CL Târgu Jiu.

Liberalul Mihai Paraschiv crede că este necesar un referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu, deoarece alternativa ar fi încă doi ani și jumătate de scandal. Colegul său liberal din Consiliul Local Târgu Jiu, Eduard Berca, îl susține în acest demers. „Sunt pentru, deoarece sunt acolo și văd ce se întâmplă. Consiliul Local este un angrenaj care nu funcționează și trebuie înlocuit cu totul”, a spus Eduard Berca.

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, este de cu totul altă părere. „Sunt demersuri de natură să provoace convulsii, tensiune. Cred că avem nevoie la primărie de liniște, primarul este preocupat în aceste zile de buget”, a spus Vîlceanu.

Poziția acestuia a fost criticată de Berca, acesta susținând că de la București nu se văd lucrurile atât de bine. „Dacă vrem să schimbăm ceva în orașul ăsta, trebuie să facem acest demers. Dacă vrem să mai pierdem doi ani cu tot felul de declarații fără acoperire, lăsăm lucrurile cum sunt acum”, a spus Berca.

Pentru declanșarea unui referendum ar fi nevoie de peste 20.000 de semnături, destul de complicat de strâns. Marcel Romanescu a spus că, din punctul lui de vedere, decizia trebuie luată la partid. „Această propunere trebuie să fie discutată în forurile de conducere ale partidului. Este greu de organizat un referendum, semnăturile sunt greu de strâns, dar este o propunere pe care o vom analiza”, a spus Marcel Romanescu.

Pesediștii se amuză

Președintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, nu ia în serios propunerea liberalilor, pe care o consideră trăsnită. „Consiliul Local funcționează la Târgu Jiu, nu cred că cineva poate să motiveze o propunere de dizolvare. Nu văd rostul unor cheltuieli pentru o astfel de idee, nu cred că am putea veni cu o justificare în fața cetățenilor din Târgu Jiu”, a spus Aurel Popescu la Radio Infinit.

La rândul lui, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a spus că un astfel de demers de dizolvare a Consiliului Local Târgu Jiu este dificil. „Nu cred că juridic și tehnic este posibil să fie organizat așa ceva”, a spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: