Pod peste râul Motru

Administraţia locală din comuna Glogova a obţinut finanţare pentru realizarea unui pod peste râul Motru, care să asigure legătura dintre satul Cleșnești cu restul comunei. În momentul de faţă, singura legătură a celor peste 100 de familii care locuiesc în acest sat este asigurată de o pasarelă metalică, însă aceasta nu mai prezintă siguranţă.

Autorităţile locale au demarat procedurile de obţinere a avizelor necesare pentru semnarea contractului de finanţare. Este vorba 1,6 milioane lei, fonduri guvernamentale, acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Lucrările vor demara, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. „Actualul pod este o pasarelă metalică care nu prea mai prezintă garanţie. Cel mai afectat este un sat format din aproximativ 112 gospodării. Este nevoie de un pod adevărat. E necesar și foarte bine că ni s-a aprobat investiţia. Pasarela a fost construită acum 20 de ani, pot circula și mașini, dar de tonaj mic. Locuitorii din Cleșnești nu mai au altă legătură, doar o punte pietonală și ocolire pe un drum de tarla”, a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.

Podul va fi construit pe o lungime de circa 50 de metri peste râul Motru. Va avea o lăţime de 5 metri, dar și o zonă pietonală. Pasarela va fi păstrată astfel încât locuitorii să aibă pe unde circula până se încheie lucrările la noul pod.

Vizualizări: 3,859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: