Poftiţi la Novaci! O vedetă TV, la Festivalul „Liviu Dafinescu”

Spectacol folcloric de excepție, vineri seara, la Novaci, în memoria profesorului Liviu Dafinescu. Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” va urca pe scena Casei de Cultură din Novaci, alături de alte formații de dansuri populare din județ și din țară. Vedeta Antena 1, Nea Marin, va fi preşedintele juriului Festivalului Jocului și Portului Popular pentru Copii și Tineret „Liviu Dafinescu”, aflat deja la cea de-a XIV-a ediție.

Festivalul ce poartă numele profesorului Liviu Dafinescu începe vineri, 7 aprilie, la Casa de Cultură din Novaci. Aici vor urca pe scenă, începând cu ora 19.00, Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului, Ansamblul „Brâulețul” de la Turceni, Ansamblul „Mugurelul” de la Câmpia Turzii, Ansamblul „Nedeia” din Novaci și Juniorii Doinei Gorjului. Invitați speciali în spectacol sunt Niculina Stoican și Robert Târnăveanu. Festivalul se mută sâmbătă, 8 aprilie, la Târgu Jiu, unde începând cu ora 10.00 are loc o paradă a portului popular. „Concursul are loc începând cu ora 11.00, pentru că la 10.00 va fi o poză de grup pe scările Prefecturii și apoi va fi o paradă a portului popular pe Victoria pietonal. Festivalul se încheie duminică cu un pelerinaj la mormântul profesorului Liviu Dafinescu”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Coregraful Barbu, preşedintele juriului

Nu mai puțin de 800 de copii s-au înscris în Festivalul Jocului și Portului Popular pentru Copii și Tineret „Liviu Dafinescu”. Juriul va fi unul extrem de serios, din el făcând parte și celebrul coregraf Marin Barbu sau Nea Marin, cum este cunoscut din show-urile tv la care a participat. „Sâmbătă la Târgu Jiu, la Teatrul de Vară, se vor reuni în jur de 800 de copii la cea de-a XIV-a ediție a concursului de dans. Președintele juriului va fi celebrul coregraf Marin Barbu, Nea Marin, și tot din juriu va face parte Gabriela Rusu Păsărin, conferențiar universitar, dar și alte personalități culturale din Gorj”, a mai spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului „Doina Gorjului”.

Liviu Dafinescu a fost directorul Ansamblului „Doina Gorjului” în perioada 1993-2004. S-a stins din viață pe 3 februarie 2004.

Vizualizări: 9,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: