Polaris ameninţă că lasă orașul Târgu Jiu îngropat în gunoi

Firma de salubritate ameninţă că nu va mai ridica gunoiul din Târgu Jiu, dacă rău-platnicii nu vor achita și datoriile. Polaris are de recuperat peste patru milioane de lei de la asociaţiile de proprietari, firme ori gospodării din judeţ. Cele mai multe datorii sunt foarte vechi, iar firma de salubritate are nevoie de bani pentru noi investiţii și pentru plata salariilor.

Din cele 211 asociaţii de proprietari din Târgu Jiu, 160 înregistrează datorii mai vechi de două luni către firma Polaris. Sumele sunt uriașe. Depășesc 2,5 milioane de lei. „Au fost administratori care, în momentul în care au primit notificare de la noi, și-au plătit datoriile. Au plătit 500 de milioane (n.r. lei vechi) într-o săptămână. Eu nu vreau să se ajungă la această măsură. Eu fac parte din conducerea Polaris, la nivel naţional, dar nu uit că am plecat din acest oraș. Nu vreau să se aplice această măsură, dar oamenii trebuie să înţeleagă că gunoiul trebuie plătit”, a explicat reprezentantul Polaris, Luis Popa, la Gorj TV.

Rău-platnici sunt și gorjenii care stau la case. Aproape 800 de mii de lei are de recuperat Polaris de la ei. Există și firme care au uitat să mai achite factura pentru ridicarea gunoiului. De la acestea, Polaris are de recuperat un milion de lei. Dacă restanţele nu vor fi achitate, firma anunţă că de la 1 octombrie va sista ridicarea gunoaielor din zonele cu probleme, după cum a explicat Luis Popa. „În urma unei decizii stabilite de conducerea firmei la nivel naţional, ar fi trebuit să sistăm ridicarea deșeurilor începând din data de 11 septembrie. Noi am discutat cu directori din cadrul primăriei, primarul orașului, am mers și la asociaţiile de proprietari. Am prelungit termenul până la 1 octombrie. Până atunci, trebuie să achite toate facturile restante pentru ca noi să nu sistăm ridicarea deșeurilor în totalitate”.

Hotărârea consilierilor va fi contestată

În plus, Polaris va contesta și hotărârea de Consiliu Local prin care s-a stabilit să nu mai fie aduse la Târgu Jiu deșeuri din alte judeţe: „Împreună cu colegii de la Constanţa, am stabilit să contestăm hotărârea de Consiliu Local. O vom contesta în Consiliu, după care în instanţă. Din punctul nostru de vedere, aceasta nu respectă anumite clauze contractuale”. Din vară, Polaris a încheiat un contract cu Primăria Alba Iulia pentru a aduce la Târgu Jiu deșeurile de acolo. Luna trecută, consilierii majorităţii au anunţat că nu mai sunt de acord cu astfel de contracte. Și au „consfinţit” acest lucru printr-o hotărâre de Consiliu Local.

Vizualizări: 2,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: