Poliţia facebook-ului şi a dronelor

Milioane de oameni ar trebui să intre la puşcărie după noile criterii de integritate promovate de liderii PSD în spaţiul public. Nu este vorba de ei, cei care au furat miliarde de dolari în ultimii 27 de ani. Nu, este vorba de noi, oamenii obişnuiţi care ne mai dăm cu părerea pe facebook, mai fotografiem nişte proteste sau nişte vile de baştani, unii mai merg cu copiii la proteste neautorizate şi aşa mai departe. Le recomand susţinătorilor PSD să nu se bucure de represaliile pornite de acest partid împotriva protestatarilor. Un abuz devenit lege îi va lovi şi pe ei la un moment dat.

Primii chemaţi la poliţie au fost cei care au proiectat lasere în Piaţa Victoriei. Fără ei nu ar fi fost posibilă acea mare de lanterne, fotografie ajunsă în toate marile jurnale ale lumii. Băieţii cu lasere proiectau pe clădiri mesaje gen: La ora 9.00 aprindem lanternele. Ei bine, poliţiştii locali din Bucureşti, destul de jenaţi de ordinele primite, au fost nevoiţi să închidă dosarul penal. Au fost apoi chemaţi să dea cu subsemnatul proprietarii a patru drone, care au făcut fotografii de sus, pentru a se vedea cât de mare este mulţimea din pieţe. România nu are o legislaţie care să reglementeze dronele, spune unul dintre cei citaţi, care susţine că a fost un ordin de ministru din 2014, care nu mai e valabil din ianuarie 2016. Poliţistul care l-a chemat la secţie i-a pus însă în vedere că încalcă o lege din 1997, adică de dinainte de a apărea dronele civile în România, prin care sunt sancţionate cu închisoare de la 3 la 6 ani zborurile neautorizate ale aeronavelor civile. Şi i-a mai explicat poliţistul, la fel de jenat, că potrivit acestei legi, dronele ar trebui înmatriculate, costul fiind la fel ca pentru un Boeing. Prea stupid ca să poată fi legal.

Ei bine, fără nicio legătură cu protestele, Poliţia Locală şi Primăria Târgu Jiu sancţionează comentariile de pe facebook, în baza unei legi tot de dinainte de a fi inventate paginile de socializare. Poliţia locală nu are în atribuţii asigurarea liniştii şi ordinii publice pe facebook, cei care se simt lezaţi putând doar să se adreseze instanţei. Au fost milioane de înjurături pe facebook în ultimele zile, trebuie să ajungă milioane de români la închisoare sau să fie amendaţi? Din nefericire pentru PSD, nu se poate, decât prin forţarea legislaţiei actuale. Dar, nu m-ar mira să avem cât de curând o ordonanţă de urgenţă, pentru rezolvarea problemelor de mai sus, astfel încât guvernanţii să poată fura în linişte. Zic să înfiinţeze Poliţia facebook-ului şi a dronelor.

Vizualizări: 750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: