Politician din Gorj, condamnat pe nedrept. Cine spune asta!

„Și Belgher a fost condamnat pentru furt și nu a făcut nimic”, a spus fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, Viorel Caragea, acum câteva zile la un post local de radio. Este vorba de Leonida Belgher, consilier local la Alimpești și vicepreședinte al PMP Gorj. Belgher a spus tot timpul că a fost nevinovat și se bucură că măcar acum, deși prea târziu, cineva îi confirmă public nevinovăția.

Belgher a fost condamnat în vara anului 2016, chiar în preajma alegerilor locale, la 1 an și două luni de închisoare cu suspendare pentru furt. Pe scurt, povestea este cam așa. Belgher cumpărase cu ani în urmă clădirile de la fosta Întreprindere Agricolă de Stat (IAS) din localitate. Terenul de sub clădiri a fost revendicat de foștii proprietari, care i-au demolat clădirile fără autorizație, spune Belgher. Aceștia l-au obligat prin hotărâre să dărâme și gardul, astfel că șeful de post din localitate i-a cerut să pună în aplicare cele decise de judecător. Belgher spune că, în timp ce demola gardul, același șef de post i-a pus în vedere să se oprească, pentru că a aflat între timp că executorul judecătoresc îl pusese sub sechestru.

Unul din proprietarii terenului, Emanoil Săvoiu, i-a făcut plângere pentru furtul gardului în 2014, iar doi ani mai târziu politicianul a fost condamnat pentru furt. „Nu am furat în viața mea un cap de ață. Cum să mă condamni că am furat gardul meu, că așa m-a pus șeful de post. A și recunoscut. Iar ei au demolat casele mele și nu a pățit nimeni nimic. Mi se pare strigător la cer ce mi se întâmplă, dar uite că după atâția ani vine șeful poliției de atunci și spune că sunt nevinovat. Au fost doar dosare politice, să mă reducă la tăcere”, a spus Belgher, menționând că și-ar fi dorit ca adevărul să fi fost spus mai devreme.

Vizualizări: 6,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: