Politicienii din Gorj au dat iama în piftiile de la Arcani

Reprezentanţii a aproape 20 de pensiuni din Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Alba au participat sâmbăta trecută la cea de-a patra ediţie a Festivalului Răciturilor, organizată la o pensiune din comuna Arcani, în apropiere de malul Jaleşului.

Bucătari de la restaurante faimoase din Târgu Jiu sau simpli proprietari ai unor spaţii de cazare din Gorj au venit aici şi au expus alături de oaspeţii lor din alte judeţe diferite feluri de piftii, dar şi sarmale şi prăjituri al căror gust nu poate fi uitat uşor, toate fiind făcute din bucate crescute natural, fără chimicale. Printre mesele îmbelşugate şi-au făcut însă apariţia şi unii dintre politicienii care de acum încolo cer votul alegătorilor pentru a deveni parlamentari.

Astfel, candidatul USL Dian Popescu, dar şi cel al PPDD, Ilie Petrescu, au fost prezenţi la festival, alături de alţi reprezentanţi ai partidelor politice. Primarii din Peştişani şi Tismana au venit aici, invitaţi de colegul lor Vasile Popescu, la fel ca şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. Aceştia nu au rostit discursuri, dar au fost remarcaţi de posibilii alegători. Votanţii au avut chiar ocazia să vadă că Dian Popescu şi Petrescu şi-au dat mâna şi au stat de vorbă preţ de câteva minute, de faţă fiind şi alţi politicieni, inclusiv consilierul judeţean Gheorghe Orzan.

Piftiile din peşte, vedetele festivalului

Dacă la acest capitol, cei doi au fost repede remarcaţi, pe mese piftiile din diferite feluri de peşte au fost vedetele festivalului, pentru că dacă la ediţiile anterioare doar un expozant se încumeta să bage păstrăvul în gelatină, acum aproape toţi participanţii au adus cu ei răcituri făcute din mult mai multe feluri de peşte, pe care unii le-au asezonat cu sărmăluţe făcute în dovleac. Participanţii au recunoscut că, astfel, învaţă unii de la alţii să gătească într-un mod cât mai variat, pentru a le face pe plac turiştilor care le trec pragul şi care solicită fel şi fel de reţete, inclusiv de răcituri, gastronomia locală fiind parte a atracţiilor de care beneficiază oaspeţii Gorjului.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: