Poliţist sancţionat pentru că a oprit maşina în giratoriu

Un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipale Târgu Jiu a fost sancţionat contravenţional după ce vineri, 10 noiembrie, a oprit autospeciala de poliţie în sensul giratoriu, pentru ca un şef de-al său să coboare. Fărădelegea a fost surprinsă de un participant la trafic, care le-a şi atras atenţia că încalcă legea. Din acest motiv, bărbatul spune că a fost urmărit şi ameninţat de oamenii legii.

Autospeciala de poliţie a fost oprită chiar în sensul giratoriu din apropierea sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Vasile Bobei, şoferul unui autoturism care aştepta intrarea în sensul giratoriu, le-a atras atenţia oamenilor legii că încalcă legea. „Coboram de la stadion şi în sensul giratoriu, în faţă la primărie, un echipaj de poliţie a tras maşina pe dreapta, eu fiind în banda unu. Am văzut agentul din stânga, s-a dat jos, i-a deschis uşa la un comandant de poliţie, un şef de poliţie, nu ştiu ce era, după care s-a urcat în maşină. Am trecut şi le-am zis că nu e frumos să încalce legea”, a declarat Vasile Bobei.

„Au zis că mă aranjează ei”

Bărbatul mai spune că a fost urmărit până acasă şi ameninţat. „După incident, la vreo 15 minute, m-am pomenit cu ei, când am ajuns în faţa blocului, mă aşteptau acolo. Mi-au cerut documentele, actele de la maşină, au început să tragă de mine. Le-am spus că nu am de ce să le dau actele, pentru că ei au venit în timp ce eram acolo. Pentru ce să le dau? Pentru că eram pe jos. Au zis că mă aranjează ei, că mă rezolvă, că mă amendează, după care au plecat”, a mai spus bărbatul.

Acesta a spus că ulterior a fost chemat telefonic la poliţie pentru a da o declaraţie referitor la cele întâmplate.

Explicaţia IPJ Gorj

Agentul care conducea autospeciala de poliţie a fost amendat pentru că a oprit într-un loc nepermis. „Conducătorul auto al acelei autospeciale a fost sancţionat contravenţional şi i s-a atras atenţia cu privire la conducerea autovehiculelor de poliţie pe drumurile publice. A fost sancţionat cu două puncte de penalizare şi două puncte amendă. Legat de acuzaţii de ameninţare, nu a rezultat nimic din verificări”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 9,514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: