Poliţiştii bătăuşi ai lui Cucăilă, la puşcărie!

Verdict final al judecătorilor Curţii de Apel Craiova în dosarul în care doi angajaţi ai Inspectoratului Județean de Poliție Gorj și un coleg de-al lor de la Jandarmerie au fost acuzați că l-au snopit în bătaie în urmă cu câțiva ani pe Ion Cucăilă, un bărbat din Târgu Jiu pe care, teoretic, l-au „legitimat”. Cei trei foşti oameni ai legii vor face ani grei de puşcărie.

”Legitimarea” a început într-un bar din centrul orașului, unde agenții își împrumutau caschetele bărmănițelor dornice de niște fotografii mai sexy, după care a continuat în dubă și mai ales în sediul Poliției Municipale Târgu Jiu. Cucăilă a fost snopit în bătaie în sediul Poliției, după care agenții l-au pus din nou în dubă și l-au aruncat în stradă undeva lângă Podul Jiului.
Nelu Popescu și Ionuț Cătălin Radu, împreună cu jandarmul Alin Ion Văduva, sunt inculpații din acest dosar. La apelul formulat la Craiova, doar ultimul a avut miercuri un mic avantaj oferit de judecătorii din Bănie, în sensul că pedeapsa i-a fost diminuată de la 5 ani și 6 luni la 4 ani și 3 luni de pușcărie. Ceilalți doi inculpați au de executat 7 ani și, respectiv, 6 ani și 6 luni, condamnarea lor venind după ce anul trecut alți doi polițiști gorjeni, Bogdan Papuzu și Constantin Cosmin Militaru au fost condamnați la câte 13 și, respectiv, 14 ani de pușcărie după ce au snopit în bătaie un bărbat din Stoina, fapta producându-se tot în sediul Postului de Poliție.
În cazul de față, Popescu, Radu și Văduva au fost obligați și la plata unor daune către victima lor, în urma bătăii primite Cucăilă neavând voie să facă efort fizic. Obligate la despăgubiri sunt și inspectoratele de Poliție și Jandarmerie, banii lor provenind din banii și taxele contribuabililor, instituțiile de stat fiind cele care i-au păstrat ca angajați pe bătăușii cu epoleți în toată această perioadă în baza prezumției de nevinovăție, asta deși chiar camerele de supraveghere din sediul Poliției au surprins bătaia primită de Cucăilă. „Obligă inculpaţii în solidar, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, la suma de 3000 Euro, echivalentul în lei la data efectuării plăţii, daune materiale, cu dobânzile legale aferente, şi pe fiecare inculpat, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, la câte 10000 Euro, echivalentul în lei la data efectuării plăţii, daune morale, către persoana vătămată Cucăilă Ion. Obligă inculpaţii în solidar, Popescu Nelu şi Radu Ionuţ Cătălin în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, iar Văduva Alin Ion în solidar şi cu partea responsabilă civilmente Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, la suma de 6840 lei despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli de spitalizare, cu dobânzile legale aferente, către Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg Jiu şi la suma de 520 lei despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli ocazionate de deplasarea autosanitarei în vederea acordării de asistenţă medicală şi transport la spital, cu dobânzile legale aferente, către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj”, a decis instanța.

Vizualizări: 1,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: