Poliţiştii locali, fără bani de mâncare şi-n 2018

Poliţiştii locali nu au şanse să primească norma de hrană nici în acest an. Banii pentru acest capitol nu au mai fost alocaţi din septembrie, anul trecut, pentru că nu s-au mai găsit bani în vistieria primăriei. Lunar, susţin sindicaliştii, un poliţist local pierde până la 1.000 de lei la salariu.

Ultima dată, angajaţii Poliţiei Locale au primit norma de hrană pentru luna august. De atunci, nu au mai văzut niciun ban. „Vin vremuri şi mai grele. Sunt suspiciuni că nu vom putea lua norma de hrană în continuare, deşi, în lege, norma de hrană este imperativă şi pentru Poliţia Locală. Noi am şi dat în judecată primăria pentru a actualiza cuantumul normei de hrană. Aşteptăm decizia Curţii de Apel de la Craiova. La Târgu Jiu, am câştigat procesul”, a declarat Stelian Mihu, liderul Sindicatului Pro Lex din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Ultimii bani au fost alocaţi în octombrie 2017, când Primăria Târgu Jiu a alocat o subvenţie de 25 de mii de lei către Poliţia Locală. Banii reprezentau plata orelor suplimentare.

Aproximativ 150 de mii de lei se cheltuia, în fiecare lună, cu norma de hrană pentru poliţiştii locali. „Se acordă 25 de lei/zi, efectiv lucrată, pentru un poliţist local, la care se adaugă suplimentul de 2 lei/zi, pentru cei care lucrează în schimburi şi 19 lei/zi, efectiv lucrată, la toate celelalte categorii de personal din cadrul instituţiei”, a explicat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale. Poliţia Locală Târgu Jiu are, în prezent, 138 de angajaţi.

Buget subţiat

Este greu de crezut că municipalitatea va mai găsi bani în buget din moment ce şi acesta va fi serios subţiat de noile modificări fiscale. „În acest moment, nu avem datele exacte. Bugetul va fi semnificativ mai mic decât anul trecut. Până când nu avem bugetul aprobat la Consiliul Judeţean, nu ştim pe ce sume ne putem baza anul viitor. Este o estimare. O sumă undeva în jur de 150 de miliarde de lei (n.r. lei vechi)”, a estimat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: