Poliţiştii şi pompierii, păcăliţi de un apel la 112

Accident cu cinci victime, printre care se află şi persoane încarcerate! Aşa a sunat apelul unui cetăţean care a pus miercuri seară pe drumuri, poliţia, patru salvări, un echipaj SMURD şi unul pentru descarcerare. Când au ajuns la locul indicat de apelant echipajele şi-au dat seama că este vorba de un apel fals pe 112 şi s-au întors în staţii. Poliţia încearcă acum să dea de urma celui care a dat apelul.  Vinovatul riscă o amendă contravenţională!

Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, un apel la 112 anunţa un grav accident de circulaţie în Câmpu Mare, zonă în care frecvent au loc astfel de evenimente. De la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj au plecat spre locul indicat de apelant, patru echipaje. În aceste condiţii staţia centrală de la salvare a rămas descoperită. „Noi am primit o chemare pentru un accident cu cinci victime. Am trimis acolo patru echipaje şi am rămas oarecum descoperiţi. Nici nu vrea să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă în acelaşi timp ar fi fost o solicitare pentru un caz grav şi real“ a declarat Marian Niculescu, manager SJA Gorj. 

Pentru că apelantul a spus că sunt şi persoane încarcerate, şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat în Câmpu Mare o ambulanţă SMURD şi un echipaj pentru descarcerare. „Noi am trimis un echipaj pentru descarcerare că ni s-a spus că există persoane între fiarele contorsionate. A plecat şi o salvare SMURD să sprijine echipajele de la ambulanţă, numai că atunci când au ajuns la locul faptei s-a dovedit a fi o solicitare falsă”, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de la poliţie, care ar fi trebuit să cerceteze cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul, dar care, acum se ocupă să identifice persoana care a sunat la 112. „Poliţiştii de la Novaci încearcă să identifice persoana care a pus pe drumuri echipajele. Cel care a făcut acest lucru riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: