Polovragi, aproape de a deveni localitate turistică de interes local

Localitatea Polovragi este la un pas de a fi declarată localitate turistică de interes local. Mai lipsesc câteva avize până când comuna va avea acest statut. Decizia se va lua printr-o hotărâre de Guvern.

Zilele următoare, o echipă de la Ministerul Tineretului va ajunge în judeţul Gorj pentru o evaluare. „Aşteptăm evaluare de la Ministerul Tineretului în teren pentru clasificarea localităţii Polovragi ca localitate turistică de interes local. Se va face prin hotărâre de Guvern. Este ultimul aviz care merge pe masa Guvernului. Şansele sunt  maxime. Echipa va veni la Novaci şi la Polovragi. Îndeplinim condiţiile la numărul de spaţii de cazare, al destinaţiilor turistice, infrastructura. Ministerul Culturii va face ultimul aviz şi se va emite o hotărâre de Guvern după ce se va depune toată documentaţia la Guvern”, a spus primarul Gheorghe Epure.

Acest statut le-ar facilita autorităţilor locale şi drumul spre fonduri europene mai substanţiale. „Putem obţine fonduri de la Bruxelles. Sunt finanţări mai substanţiale aici. POR-ul este un program al cărei măsuri sunt mult mai generoase. Este pentru staţiuni şi oraşe. În aceste condiţii, vom putea accede la Programul Operaţional Regional”, a mai spus Gheorghe Epure.

Anul trecut, localitatea Baia de Fier a devenit localitate turistică de interes local odată cu jumătate din staţiunea Novaci. (M.M.)

Vizualizări: 3,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: