Pomi plantaţi de voluntari, la Prigoria

Două sute de puieţi au fost plantaţi la începutul acestei săptămâni într-o zonă protejată din localitatea Prigoria. Acţiunea a fost demarată de angajaţii Protecţiei Mediului Gorj. O mână de ajutor au dat şi câţiva voluntari din comună.

Iniţiativa are ca scop refacerea şi conservarea habitatelor din situl Natura 2000 Prigoria – Bengeşti. „Este o zonă protejată în Prigoria. A fost o acţiune de regenerare a acestei zone. Va fi un proiect mai amplu pe fonduri europene pentru amenajarea acestui sit. A fost o primă acţiune. Ne-au solicitat şi nouă sprijinul. Şcolile au participat cu elevii de clasa o opta la această acţiune. Au fost 20 de elevi şi voluntari şi cei de la ajutorul social. Au fost vreo 30 de persoane care au plantat 200 de puieţi”, a declarat Iuliana Iliescu, primarul din Prigoria.

La sfârşitul acestei săptămâni, primăria are în plan o acţiune şi mai amplă pentru a stopa o alunecare de teren. „E o soluţie şi pentru un mal de apă şi de alunecare. Mi-au propus cei de la Mediu să plantez puieţi ca să stopăm fenomenul. Eu voi cumpăra aproximativ o mie de puieţi şi vom merge să-i plantăm la sfârşitul săptămânii în zonă. Voi încerca să strâng cât mai mulţi voluntari la această acţiune”, a mai transmis edilul. (M.M.)

Galerie foto


Vizualizări: 915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: