Pompierii au mers la „intervenție” cu o căruță trasă de cai

Pompierii gorjeni și-au sărbătorit ziua printr-o serie de manifestări. În fiecare subunitate au fost organizate diverse activități, iar curioșii au putut admira tehnica din dotarea salvatorilor. La Târgu Jiu, evenimentele au debutat la ora 09.00. Au fost susținute alocuțiuni evocatoare, avansări în grad, depuneri de coroane și o ceremonie religioasă. Totul s-a încheiat cu defilarea militarilor și mai multe exerciții demonstrative.

Căruța recondiționată de câțiva pompieri a fost deliciul asistenței. Aceasta era o epavă când a fost găsită în comuna Runcu. A fost completată și pusă la punct, iar, miercuri, pompierii s-au reîntors în timp. Au stins un foc exact ca în urmă cu mai bine de un secol. Au venit îmbrăcați în costume de epocă, cu atelajul tras de cai. „Când am găsit-o, era doar o epavă. Mai avea roți. Am căutat modelul pe internet și am încercat să o reconstruim. A durat totul o lună. Surpriza noastră a fost că și funcționa. Voiam inițial să avem o piesă de istorie în curte, să se vadă diferența dintre tehnica de acum și ce era odată”, a explicat colonelul Traian Șuță.

Un alt scenariu care a pus la încercare aptitudinile salvatorilor a fost o mașină care s-a răsturnat, iar, între fiare, rămăsese prins un tânăr. Cu emoții, la fel ca la un eveniment real, pompierii au acționat ca la carte.

Galerie foto


Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: