Pompierul dispărut, găsit în munţi. „Căzuse în depresie”

Un pompier militar din Padeș a dispărut duminică seara de acasă, iar luni seara, după 24 de ore de căutări intense, echipele pornite să îi ia urma au reușit să îl găsească în viață. Bărbatul de 36 de ani a rătăcit pe munte în condițiile în care afară au fost temperaturi și de minus 10 grade noaptea, iar în zonă stratul de zăpadă se apropie de nivelul genunchiului. Interesant este că, înainte de a pleca de acasă, pompierul a fost observat de superiorii săi că are un comportament atipic, motiv pentru care l-au trimis la spital, acesta refuzând însă internarea.

Ilarion Nicușor Arjocu lucrează de un deceniu la ISU Gorj, fiind pompier la Garda de Intervenție Tismana. A trecut cu brio testele psihologice, iar până duminică toată lumea avea doar cuvinte de laudă pentru el. Colegii cu care era pe tură l-au văzut fără poftă de vorbă și cu gândurile în altă parte, așa că și-au anunțat colegii, fără să bănuiască vreo clipă că peste câteva ore aveau să îl caute pe munții din împrejurimile Padeșului. „În cursul zilei de duminică, 14 ianuarie a.c., acesta se afla în tura de serviciu. Încă de la primele ore după intrarea în tură, colegii au observat un comportament ciudat la acesta, fiind mai retras decât de obicei și destul de abătut. Fiind îngrijorat de starea sa, șeful de tură a raportat comenzii ISU Gorj această situație, care a luat decizia înlocuirii pe echipaj cu un alt coleg și transportarea acestuia la spitalul din Târgu Jiu pentru investigații. Ulterior consultării de către medici, a fost refuzată internarea sub semnătura fratelui său, care l-a și transportat acasă”, a comunicat ISU Gorj prin intermediul purtătorului de cuvânt, Florin Chisim.

Motivul dispariției

E evident în aceste condiții că superiorii lui Arjocu au făcut tot ce a depins de ei pentru a preveni o astfel de situație complet neplăcută. Pompierul a ajuns duminică seara acasă, iar după câteva ore fratele său, care îl luase pe semnătură de la spital, a sunat la 112 pentru a anunța dispariția lui Ilarion Nicușor Arjocu. Luni, fratele în cauză nu a dorit să discute cu jurnaliștii despre cele întâmplate, asta în condițiile în care tot satul era împânzit de polițiști, jandarmi și pompieri care încă de duminică seara scotoceau zona pentru a da de urma dispărutului. O rudă a bărbatului, Victor Puiu, implicată și în căutările din Padeș, a menționat în ce condiții s-a produs dispariția. „S-a îmbrăcat, a luat o geacă pe el, o pereche de pantofi și a spus că se duce la wc afară. Maică-sa s-a trezit apoi fără el. Eu am înțeles că avusese o decepție, căzuse în depresie și că de aici ar fi pornit toate”, a spus Victor Puiu.

Căutări și rugăciuni

Decepționat din dragoste sau nu, e clar că Arjocu a reușit să pună pe jar tot satul și nu numai.  Localnicii s-au implicat și ei în acțiunile de căutare, mai ales după ce au aflat despre cine este vorba, toată lumea având numai cuvinte de laudă pentru tânărul pompier. „Știu că lucra la ISU la Tismana, era pompier. Era foarte inteligent, dar ce l-a determinat să facă așa ceva nu știu. Tot satul e foarte surprins pentru că îl știm și pe el și familia lui și sunt niște oameni de toată isprava, dar uite că tot se întâmplă câte un necaz când nu te aștepți”, a spus un sătean.

„Sperăm să fie în viață, ne rugăm să îl ajute Dumnezeu să nu facă vreo prostie că e păcat de tinerețea lui. Toți sunt niște oameni respectabili și nu ne dăm seama ce s-o fi întâmplat de s-a ajuns la așa ceva”, a spus o vecină a  pompierului, rugăciunile femeii fiind ascultate în cele din urmă.

La aproape 24 de ore de la începerea căutărilor, Ilarion Nicușor Arjocu a fot găsit în viață în timp ce hoinărea pe munte. Era în șoc hipotermic, dat fiind gerul de afară, cei care l-au găsit descoperindu-l înainte să fie prea târziu. Luni seara o ambulanță l-a preluat pe acesta de la Padeș și l-a adus la spital la Târgu Jiu pentru investigații medicale, de această dată bărbatul nemaiputând să refuze internarea.

Vizualizări: 5,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: