Ponta: CEO mai are de cumpărat 7 milioane de certificate

Deputatul de Gorj Victor Ponta a declarat luni la Târgu Jiu că societatatea Complexul Energetic Oltenia mai are de cumpărat circa șapte milioane de certificate de carbon până la 30 aprilie. Asta înseamnă că până acum au fost cumpărate cam jumătate din certificatele aferente producției de energie pe 2018, iar în cele nici șase săptămâni rămase trebuie cumpărate celelalte.

"Cred că nu ia nimeni în serios semnalele noastre de alarmă legate de soarta companiei energetice Oltenia. 30 aprilie este data finală pentru certificate. (...) Mai sunt şase săptămâni şi nu se rezolvă, este nevoie de bani mulţi, cred că mai sunt vreo 7 milioane de certificate de cumpărat, preţul este de vreo 20 şi ceva de euro, deci vreo 150 de milioane de euro pe care nu-i are compania”, a spus președintele Pro România, Victor Ponta.

Complexul Energetic Oltenia este în negocieri avansate pentru a obținut un credit de 500 de milioane de lei pentru achiziționarea certificatelor de carbon.

Ponta a vorbit și despre lipsa forței de muncă în minerit, spunând că există riscul să nu mai aibă cine să scoată cărbune. (A.A.)

Vizualizări: 2,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: