Ponta, ciumă pentru socialiştii europeni

Mutarea Congresului socialiştilor europeni de la Bucureşti la Bruxelles a fost semnalul că lumea europeană se fereşte ca de ciumă de Ponta şi partidul lui. Eleganţi, socialiştii i-au dat ocazia şi i-au oferit prilejul să spună că el, Ponta, a cerut mutarea, pentru faptul că politicienii nu au ştiut să explice bine ce s-a întâmplat în România de ni s-a dus buhul în lume.

Numai că Ponta nu s-a oprit la anunţul făcut cu mutarea congresului şi s-a chitit pe socialiştii germani cu parul, spunând că aceştia se tem să vină la Bucureşti din cauza presei germane, care i-ar călca în picioare la auzul unei asemenea veşti, aceea de a participa la un congres organizat în capitala în care tocmai era pe cale să reuşească un puci politic. Ponta, întrebat de ce s-a mutat congresul socialiştilor, deşi locul desfăşurării era stabilit la Bucureşti încă de acum un an, a spus o enormitate cât el de mare. "Liderii SPD mi-au spus: „Dom'ne, în Germania principalele mijloace de presă au fost foarte critice cu România, noi suntem într-o bătălie cumplită”. A continuat spunând că socialiştii germani au  alegeri curând şi că el îşi  doreşte foarte tare să câştige aceştia  alegerile, adică să piardă doamna Merkel şi CDU. „Mi-au spus că n-ar fi venit la Bucureşti (...) Au o bătălie internă şi Germania e Germania. Ideea a fost că, dacă veneau la Bucureşti, după ce tot ne-a făcut nouă presa germană, îi ataca", a afirmat Ponta, vineri seara, la Antena 3.

Mare îţi e grădina! Parcă pentru că nu era de ajuns ce a spus, a continuat pe ecranele lui Voiculescu, spunând: "Eu am fost cel care a zis: Dom'le, chiar nu vreau sa creez probleme, totuşi, oamenii ăştia au fost lângă mine ani de zile, o sa fie lângă mine şi în anii următori (...) Mai ales că viitorul secretar general al PES va fi chiar din partea SPD, contează SPD", a continuat el. Mai rău ca pe ultimul şanţ din România, Ponta a continuat: ”In Germania fosta securitate a lui Ceauşescu, şi după aceea preluată, a avut şi are în continuare cei mai buni oameni în presă. Sunt nişte domni acolo, care, dacă vă uitaţi în ultimii 20 de ani, scriu despre România şi scriu numai cum trebuie despre Romania. Din ciclul 'servim ţara'. Că îi cheamă Schwarz, dar vorbesc româneşte ca mine şi ca dumneavoastră şi "schwarz" (negru, în lb. germana - n.r) sunt doar la suflet", a susţinut premierul Ponta.

După aceste afirmaţii publice făcute de un premier iresponsabil, nici măcar socialiştii din Mexic, care l-au ales pe el a şaptea roată la căruţă la Congresul Internaţionalei socialiste, nu-l vor mai saluta dacă întâmplător se vor mai întâlni cu el prin Africa, la vânătoare de lei. Ponta nu înţelege că, în Europa, liderii pot exercita puterea câtă vreme au credibilitate, respectând principii şi valori democratice, nu în orice condiţii, cum se întâmplă la Bucureşti. Liderul PSD crede că este posibil ca ministrul apărării din Germania, acuzat de plagiat, să fie trimis la penitenţă deşi era noul star al CDU, favoritul cancelarului Merkel, iar el sa se fofileze prin Europa păcălind tot Bruxelles-ul ca şi cum n-ar fi furat munca altora, ca şi când nu s-ar fi făcut de râs copiind teza de doctorat. El încă refuză să priceapă că, după ce organizezi lovituri de stat în interiorul Uniunii Europene, viitorul tău politic s-a încheiat, cel puţin pentru moment. Cu puţin noroc, până la urmă poate înţelege.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: