Ponta, discurs la Bruxelles cu glume despre PSD

Victor Ponta a susţinut joi un discurs în engleză la o întâlnire la Bruxelles despre viitorul Europei, organizatori fiind europarlamentarii din Alianţa Conservatorilor şi Reformatorilor Europeni (ACRE), cei împotriva cărora a manifestat recent Monica Macovei. Aceasta era membră a ACRE, dar a anunţat că se retrage din acest grup după ce a aflat că „prietenul” său din ţară, Victor Ponta, este invitat să rostească un discurs despre viitorul Uniunii Europene.

În ciuda opoziţiei lui Macovei, deputatul de Gorj şi-a rostit joi discursul, el remarcând la început cu ironie că e prima dată când vorbeşte într-un astfel de cadru şi nu mai este membru al PSD.

„Vă mulţumesc tuturor că m-aţi invitat aici. Desigur, nu sunt în mediul în care eram obişnuit să fiu. Trebuie să vă mărturisesc că vreme de 15 ani am fost membru al Partidului Social Democrat din România. Nimeni nu-i perfect! Am fost cinci ani liderul partidului şi patru ani premier”, a menţionat Ponta, după care şi-a continuat discursul despre situaţia actuală de pe continent, consecinţele Brexitului şi cine poate reforma Uniunea Europeană, în contextul în care socialiştii par să fie „extenuaţi” în toată Europa. Discursul lui Ponta la Alianţa Conservatorilor şi Reformatorilor Europeni are loc în contextul în care noul partid al acestuia, Pro România, încearcă să îşi găsească apartenenţa la o familie europeană în vederea alegerilor europarlamentare de anul viitor. Cum la socialişti sau la populari Ponta nu prea are ce căuta, devine evident că ACRE va fi soluţia pentru partidul său în cazul în care Pro România va reuşi să obţină numărul necesar de voturi pentru a intra în Parlamentul European, alegerile urmând să aibă loc la sfârşitul lunii mai anul viitor.

Vizualizări: 436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: