Ponta, obligat de tribunal să plătească un liberal

Tribunalul București a decis definitiv, joi, ca Victor Ponta să-i plătească fostului ministru Lucian Isar daune morale în cuantum de 10.000 de lei. Inițial, în aprilie 2017, Judecătoria Sectorului 2 a dispus ca Ponta să achite daune de 20.000 de lei, însă suma a fost scăzută la jumătate de Tribunalul București, în urma admiterii în parte a apelului declarat de fostul premier.

Lucian Isar, soțul liberalei Alina Gorghiu, l-a dat în judecată pe Victor Ponta, după ce fostul prim-ministru a declarat că, în perioada în care era șeful Guvernului, a primit informări potrivit cărora Isar ar fi avut „o tentativă clară de corupție”.

„Pot să spun că în aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituțiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupție din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România”, scria Victor Ponta în februarie 2016 pe Facebook.

Lucian Isar este soțul Alinei Gorghiu și a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul condus de Victor Ponta, el demisionând în august 2012. (A.A.)

Vizualizări: 1,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: