Ponta şi Cârciumaru fac tandem împotriva lui Geoană

Florin Cârciumaru şi Victor Ponta îşi unesc forţele pentru ca la sfârşitul săptămânii să preia conducerea PSD la nivel central. Ponta l-a propus ieri oficial pe Cârciumaru să-i fie vicepreşedinte, după ce liderul filialei judeţene a recunoscut că l-a minţit recent pe Geoană când i-a spus că tot Gorjul îl susţine pentru a rămâne în fruntea partidului.

Social-democraţii gorjeni au fost cuprinşi ieri de momente de sinceritate, pe lângă minciunica făcută publică de Florin Cârciumaru, devenind vizibilă şi o oarecare răceală între Victor Ponta şi Mugurel Surupăceanu. "Răceala" a fost observabilă doar de către nemembrii de partid, în sala de şedinţe atmosfera fiind extrem de încinsă. Social-democraţii nu s-au certat între ei, ci, din contră, au savurat din plin discursul lui Ponta şi propunerea acestuia ca Florin Cârciumaru să-i stea în dreapta atunci când va prelua conducerea partidului. Propunerea a fost făcută la Conferinţa Judeţeană extraordinară a PSD Gorj, unde Ponta a anunţat că doreşte să îl aibă în viitoarea sa echipă pe liderul organizaţiei de la Gorj. Cârciumaru a declarat şi el cu această ocazie că, brusc, şi Miron Mitrea şi Mircea Geoană i-au propus să îl aibă vicepreşedinte în organizaţii, liderul PSD Gorj menţionând că zilele trecute şi-a manifestat susţinerea faţă de Geoană doar pentru că a fost pus în faţa unui fapt împlinit. "Şi Miron Mitrea şi Mircea Geoană au descoperit acum cât de importantă este organizaţia de la Gorj şi mi-au propus să devin vicepreşedinte. Mitrea mă vrea vicepreşedinte, Geoană mă vrea vicepreşedinte şi am spus că nu este normal să accept propunerea lor pentru că lucrurile stau acum cu totul si cu totul altfel", a declarat Cârciumaru.

Cârciumaru i-a servit gogonate lui Geoană

Social-democratul gorjean a menţionat în discursul său şi că l-a minţit pe Geoană atunci când l-a asigurat că filiala pe care o conduce îl va susţine. Cârciumaru spune că la întâlnirea de la Craiova, în faţa presei, toate organizaţiile din Oltenia declarau că îl susţin pe Geoană şi că el nu avea cum să spună altceva. Acum Cârciumaru are un alt discurs şi declară că Geoană este minţit la greu de către pesediştii care îi spun că îl votează. "I-am spus domnului Geoană că există nemulţumiri în partid şi că lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel faţă de cum le prezintă anumiţi preşedinţi de organizaţii. Vorbesc de organizaţia de la Gorj, dar starea de supărare e în toate organizaţiile. Oamenii sunt nemulţumiţi că am pierdut alegerile prezidenţiale, pentru că mulţi au rămas fără locuri de muncă şi foarte mulţi sperau să găsească un loc de muncă odată cu venirea partidului la putere. Dânsul a fost şi este minţit de anumiţi de preşedinţi de organizaţii care îi spun că va fi votat de anumite organizaţii, mai ales că membrii vor vota la Congres după propria lor conştiinţă", afirmă Cârciumaru.

Victor Ponta a încercat şi el ieri să pară sigur pe victoria sa la Congresul de sâmbătă, el dând citire în faţa colegilor din filială unui decalog pe care, teoretic, ar trebui să-l respecte. Ponta a jurat la unele puncte, iar la altele a întrebat retoric dacă mai e posibil aşa ceva în PSD, un exemplu fiind şi următorul. "Nu voi face bisericuţe sau găşti în partid. Uau! Mai credeţi aşa ceva la PSD-! Credeţi că se poate- Eu cred lucrul acesta şi daţi-mi voie ca la 38 de ani să fiu încă naiv şi să cred că se poate face o echipă", a precizat Ponta, care, mai înainte, le promisese colegilor săi şi că nu va sta în limuzine şi în birouri luxoase, deşi de la şedinţa respectivă a plecat cu o maşină de zeci de mii de euro. "Eu nu pot să rămân în funcţie cu maşini, cu birouri, în timp ce dvs sunteţi şomeri. Nu se poate lucrul acesta şi cred că sunt gata să jur şi lucrul acesta", a declarat Ponta în sală, la final el plecând spre Râmnicu Vâlcea cu o maşină la care orice pesedist de rând se uita cu invidie.

Declaraţie soc!

„Am evitat să mă duc la întâlnirile cu Geoană pentru că nu îl susţineam. La o întâlnire de la Craiova a trebuit să mă duc pentru că erau invitaţi toţi şefii de organizaţii. Iniţial voiam să spun că nu-l susţin dar, înaintea mea au vorbit şefii de la Vâlcea şi Mehedinţi care l-au asigurat pe Geoană de votul lor. Era presă în sală şi mi-a fost jenă să spun că eu nu-l votez aşa că am spus că-l votez deşi nu-l voi vota“

Florin  Cârciumaru

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: