Poporul jupuit și nea Ilie Ponta

Da, și cică, prin decembrie așa, veneau bugetarii și pensionarii români cu toții în fața guvernului, ba chiar o luau pe scări în sus și-ajungeau la biroul lui Ponta.

-       Dă-ne salariile și pensiile, bre, nea Victore!

-       N-am!

-       Hai, că nu-s așa mari!

-       V-aș da, dar dacă n-am?

Ca să-și facă curaj mai mult, bugetarii și pensionarii se vor apuca să-și completeze niște carnete de cecuri și vor murmura cu voce medie ce tocmai scriu pe hârtie:

-       S-a primit de la domnul Victor Ponta suma de...

Curios el însuși, fără să-i întrerupă, Ponta se va uita peste umărul oamenilor care-și scriu cecurile. Aceștia vor termina de scris, vor rupe foile regulamentar și i le vor întinde premierului, care, cu o figură mirată, va analiza pe îndelete foaia, ca și când nu înțelege despre ce e vorba. Tot oamenii vor vorbi primi:

-       Hai, nea Victore! Hai, că ne grăbim!

Iar nea Victor va mai trage un fum din țigară și va ridica din umeri, cu un ton dojenitor:

-       Păi, nu-ți spusei că n-am, mă, poporule?!

Nu-s bani pentru luna decembrie, asta e știrea. Pe B1 zic că a cheltuit USL-ul bugetul, cu ditamai referendumul. Pe Antena 3 că dimpotrivă, PDL-ul n-a făcut bugetul corect, să acopere toate lunile. De fapt, mai contează cine-a fost de vină? Deja e tardiv. N-au! Și nu ne pot ajuta nici unii, nici ăilalți. Poate cuvioasa maică Parascheva, dar Iașiul e atât de departe încât tot lui Ponta va trebui să-i cereți bani de benzină sau de tren. Păi, și nu vă spuse că n-are?!

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: