Porumbeii campioni din Oltenia au fost expuşi la Târgu-Jiu

Peste 300 de porumbei campioni au fost prezenţi la Târgu Jiu în cadrul expoziţiei organizată de Clubul „Constantin Brâncuşi”. Porumbeii campioni au fost răsplătiţi cu diplome şi cupe.

Iubitorii de porumbei din Gorj, Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Argeş şi-au adus campionii la expoziţia columbofilă organizată de Clubul „Constantin Brâncuşi”. Judeţul Gorj a fost reprezentat cu cinste de aproximativ 60 de porumbei campioni care au ocupat primele locuri la concursurile naţionale şi internaţionale. Astfel, la expoziţia din acest an au fost prezenţi numai porumbeii cu cele mai bune rezultate şi au fost premiaţi încă o dată cu diplome şi cupe. „Sportul columbofil este un sport ca oricare altul, este mai exact un fel de atletism. Crescătorii de porumbei îşi duc păsările la concursuri iar aceştia le aduc de cele mai multe ori premii. Este vorba de porumbei campioni. Anul acesta au fost foarte mulţi pui din 2009 care au câştigat la secţiunea viteză şi au venit tocmai de la Moscova în zbor. Este un sport foarte plăcut, deşi nu este foarte mediatizat. Şi Gorjul este reprezentat la expoziţie de aproximativ 60 de porumbei. Columbofilii au fost aşteptaţi aici pentru a mai schimba câteva vorbe şi pentru a-şi procura hrană pentru porumbei”, a precizat Florin Rasoveanu, preşedintele Clubului „Constantin Brâncuşi”.

Tiberiu Tătaru, directorul Sanatoriului Dobriţa, s-a dovedit a fi un mare iubitor de porumbei şi a venit sâmbătă să admire la Târgu-Jiu campionii Olteniei. Cu toate că şi el creşte porumbei, la concursuri nu s-au dovedit atât de buni încât să ocupe primele locuri care să le dea şansa să participe la expoziţie. „Şi eu iubesc porumbeii şi sunt pasionat de ei. Cresc porumbei de foarte mulţi ani şi am participat cu ei la concursuri. Anul acesta nu au obţinut rezultate foarte bune care să le permită prezenţa aici. Sunt sigur că la anul voi avea şi eu porumbei campioni prezenţi la expoziţie”, a spus Tătaru. La nivelul judeţului Gorj sunt aproximativ 600 de crescători de porumbei.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: