Porumbiţa

Întâiul miner al judeţului, Ion Călinoiu, se jură că nu ştia de numirea Georgianei Porumbel în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. După ce vorbeşte de două luni de depolitizarea CEO, prin eliminarea pedeliştilor şi numirea unor pesedişti profesionişti, aş putea să nu îl cred. Dar, surpriză, chiar cred că de data asta Ion Călinoiu a fost scurt-circuitat. Aşa cum i se va mai întâmpla de multe ori de acum încolo, şi lui, şi lui Florin Cârciumaru, a căror putere în PSD şi în judeţ va scădea după alegerile din decembrie. Nu pentru că USL ar pierde alegerile, ci pentru că Victor Ponta, care a început deja să îşi numească în funcţii oameni care nu sunt foarte legaţi de seniorii Cârciumaru şi Ponta, o va face din ce în ce mai des.

Deocamdată, Ponta şi-a pus un prefect, pe Claudiu Teodorescu, deloc agreat de cei doi, care se plâng pe la colţuri că tânărul şef de la prefectură ia tot felul de măsuri fără să îi consulte. Seniorii nu pierd nici un prilej de a critica pe la colţuri iniţiativele prefectului, că nu e bine să avem Palatul Educaţiei, că nu se poate face Palatul Agriculturii, că nu trebuia să viziteze o mină care se va închide şi aşa mai departe.

Al doilea pas a fost impunerea unui candidat, Mihai Weber, din cercul de prieteni de afaceri ai lui Ponta şi Teodorescu. Să fim serioşi, PSD, chiar presupunând că dorea să vină cu feţe noi, avea cel puţin o sută de oameni mai buni ca Weber pentru candidatura pe Colegiul 2 Novaci. Şi nu este de neglijat nici candidatura Cameliei Khraibani pe Colegiul 4 Motru, la fel de neinspirată (o femeie medic pe un colegiu de mineri), dar bazată pe apropierea acesteia de primarul Hanu, care la rândul lui are o relaţie apropiată cu premierul decât Cârciumaru sau Călinoiu, chiar dacă mai discretă.

Dar, mai sunt două luni până când puterea cuplului Cârciumaru-Călinoiu va începe să apună cu adevărat. Până atunci PSD are nevoie de ei să câştige alegerile, dar şi să continue operaţiunea de distrugere a PNL, care este foarte aproape de un mare succes. Pe cât pesediştii se instalează cu mai mult tupeu pe scaunele liberalilor, pe atât Dian Popescu se dă la o parte din calea lor. Nu ştiu dacă se va întoarce vreodată roată, dar ar fi interesant cum ar evolua situaţiile dacă va ajunge Dian Popescu pe val. O situaţie care acum pare SF.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: