Poştaş condamnat pentru delapidare

Un angajat din Gorj al Poștei Române a fost condamnat joi cu suspendare după ce a fost acuzat că a băgat mâna în banii pe care îi avea de împărțit clienților companiei de stat. Pensii, alocații pentru copii sau alte diverse sume au ajuns în buzunarul inculpatului Claudiu Ștefănel Popescu.

Factorul poştal a primit acum condamnări pentru mai multe infracțiuni de care a fost găsit vinovat, toate fiind contopite în cele din urmă în una singură, după cum a decis Judecătoria Târgu Jiu. „Condamnă pe inculpatul Popescu Claudiu Ştefănel la pedeapsa închisorii de 10 luni. (…)condamnă pe inculpatul Popescu Claudiu Ştefănel la pedeapsa închisorii de 6 luni. (…) condamnă pe inculpatul Popescu Claudiu Ştefănel la pedeapsa închisorii de 5 luni. (…)Contopeşte cele 3 pedepse menţionate anterior,aplicând pedeapsa cea mai grea de 10 luni închisoare pe care o sporeşte cu 2 luni, condamnatul urmând să execute pedeapsa finală rezultantă de 1 an închisoare. (…) Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani”, au hotărât magistrații.
Pedeapsa a fost dispusă în contextul în care inculpatul a achitat prejudiciul care i-a fost imputat. „Constată că inculpatul a achitat părţii civile Companiei Naţionale Poşta Română S.A. - Oficiul Judeţean de Poştă Gorj suma de 6752 lei,alcătuită din 6511,10 lei, însuşită pe nedrept în cursul lunii iunie 2013 şi 240 lei, contravaloarea ştampilelor lipsă. (…)Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile Companiei Naţionale Poşta Română S.A. - Oficiul Judeţean de Poştă Gorj împotriva inculpatului cu privire la dobânda legală aferentă sumei de 6511,10 lei începând cu data de 01.07.2013 şi până la data plăţii efective”, se mai arată în decizia instanței, care cuprinde și o listă cu zeci de mandate poștale pe care judecătorii le-au anulat prin sentința respectivă.

Vizualizări: 1,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: