Poţi deveni voluntar pentru copiii instituţionalizaţi

Programul educațional „Ajungem Mari” a prelungit apelul la voluntariat către oamenii de bine care cred în educație și într-un viitor mai bun pentru copiii din centrele de plasament. În acest program, voluntarii trebuie să petreacă trei ore pe săptămână cu copiii instituţionalizaţi, să le ofere șansa de a învăța matematica, de a trece examenul de bacalaureat, de a iubi engleza, de a-și cunoaște orașul sau de a vedea primul film la cinema.

Proiectul ajută 2.000 de copii din București și alte 25 de județe, printre care şi Gorjul, și are nevoie de încă 1000 de noi voluntari implicați care să meargă săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi și să le transmită copiilor cunoștințele lor într-un mod atractiv. Ei pot susține ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educație pentru sănătate sau educație civică. Pe lângă cursuri și ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieșiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri. Aşadar, se caută voluntari peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, care să își dorească să ajute și să împărtășească din cunoștințele și pasiunile lor. Înscrierea pentru următorul modul de voluntariat (octombrie 2017 – martie 2018) se face până pe 10 august prin completarea unui formular online – https://goo.gl/SQie1A și trimiterea CV-ului cu fotografie la adresa de e-mail menționată în formular.

Ce este Lindenfeld

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății. Principalul program este Ajungem MARI, care susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să reducă trauma institutionalizării, a abandonului și a separării de familie, să  le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Vizualizări: 970

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: