Prăjitură cu banane şi ciocolată

Ingrediente pentru blat: 3 banane coapte; 2 ouă; 120 ml lapte; 250 ml apă călduţă; 275 g făină; 250 g zahăr; 120 ml ulei; 75 g cacao; o păstaie de vanilie (sau puţină esenţă de vanilie); 1 şi 1/2 linguriţă de praf de copt (cca. 7 g); un vârf de linguriţă de sare.

Ingrediente pentru crema de ciocolată: 270 g ciocolată cu lapte şi 170 ml frişcă lichidă.

Preparare: Bananele decojite se pun într-un bol și se zdrobesc cu o furculiță. Se adaugă extractul de vanilie, ouăle bătute, apa călduță, laptele, uleiul și zahărul și se amestecă până la omogenizarea compoziției. Se încorporează și cacaua cernută, apoi făina amestecată cu sărea, praful de copt, amestecând continuu cu un tel sau o lingură. Se tapetează tavă de copt cu hârtie de copt și se toarnă compoziția în tavă. Se coace 45-50 de minute la 175°C, în cuptorul preîncălzit. 

Cât timp se coace prăjitura, se pregătește crema de ciocolată. Se rupe ciocolata bucăți și se pune la topit împreună cu frișcă, la foc mic, amestecând încontinuu până se topește ciocolata și cremă este omogenă. Atenție, amestecul nu trebuie să fiarbă!

Când prăjitura s-a răcit complet, se decorează cu glazură de ciocolată. Se poate decora cu bombonele, nuci, fulgi de migdale. Se lasă la frigider o oră și apoi se porționează.

Poftă bună!

Sursa: www.petitchef.ro

Vizualizări: 1,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: