Prefect: "Mi se pare un joc de-a șoarecele și pisica. Oamenii nu respectă măsurile impuse"

Controalele efectuate de autorități par să nu îi sperie așa de tare pe unii gorjeni, deși amenzile pot fi destul de dure. Spre exemplu, doar la finalul săptămânii trecute au avut loc controale în zeci de săli de jocuri, cafenele, corturi de nunți sau restaurante. Nici amenzile nu au lipsit, cuantumul fiind de 100.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, spune că nu se respectă în totalitate restricțiile impuse. De exemplu, sâmbătă seara, dintr-un club din Țicleni au fost scoase afară mai multe persoane care nu erau vaccinate, neputând face dovada certificatului verde. Tot în aceeași seară, mai multe mese dintr-un cort de nunți au fost scoase din interior.

”Este îngrijorător. Oamenii nu înțeleg să își ia măsurile de protecție și chiar fac tot posibilul să încalce legea. De exemplu, într-un club de la Țicleni, organele de control au fost nevoite să scoată afară toate persoanele nevaccinate, iar în club au mai rămas doar 15 oameni care erau imunizați. La Bâlteni, acolo unde a avut loc un eveniment privat într-un cort, organele de control au solicitat să fie scoase afară din mese, tocmai ca oamenii să fie rarefiați. Cei de acolo au încercat să bage mesele înapoi și să continue petrecerea. Mi se pare ca un joc de-a șoarecele și pisica. Au fost aplicate și sancțiuni în toate cazurile”, a spus Marcel Iacobescu, la Radio Infinit.

Iacobescu mai spune faptul că ambulanțele stau la rând în fața spitalelor. ”Vineri seara, containere de la Secția de Primiri Urgențe de pe strada Tudor Vladimirescu erau pline, iar la rând mai așteptau alte 3 ambulanțe cu bolnavi de Covid. DSP a dispus măsuri de încercare de a elibera paturile pe care sunt bolnavi cu forme ușoare, aceștia să fie tratați la domiciliu, tocmai pentru a face loc celor cu forme grave. Paturile de spitale sunt pline, oamenii nu au înțeles că trebuie să se vaccineze”, a mai declarat prefectul de Gorj.   

Vizualizări: 2,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: