Prefectul de Gorj: „Nu am măsurat niciodată fuste”

Ciprian Florescu, prefectul de Gorj, a revenit luni la Instituţia Prefectului, unde a comentat efectele ordinului emis de el înainte de a pleca la cursuri. Florescu s-a declarat cumva mulţumit de ceea ce s-a întâmplat în instituţie în lipsa lui, deşi mărturiseşte că sunt reguli care pot fi îmbunătăţite. Florescu a recunoscut de altfel că nu s-a consultat înainte de emiterea ordinului cu niciun parlamentar care are cabinet în Palatul Administrativ.

Reporter: Au fost situaţii când femei îmbrăcate decent au fost întoarse din drum pentru că ar fi avut fusta prea scurtă...

Ciprian Florescu: Înţeleg că nu a fost chiar atât de extremă poziţia celor care se ocupă de paza acestui obiectiv şi nu, nu am măsurat niciodată fuste, nu am în gând să fac aşa ceva. Când ne-am referit la un comportament sau o ţinută decentă, cred că am spus suficient, restul sunt detalii pe care sper să le depăşim cu toţii şi îmi doresc ca ele să nu se mai constituie nici în subiecte de presă şi nici în subiecte sensibile. Până la urmă vorbim despre nişte reguli de bun simţ, poate ele nici n-ar fi trebuit stipulate într-un regulament. Nu este afectat accesul persoanelor în Palatul Administrativ.

Rep.: Sunteţi mulţumit de efectele ordinului dumneavoastră?

C.F: Mi-aş fi dorit ca impactul acestui ordin să fie cu totul şi cu totul altul. Sigur, sper ca în perioada imediat următoare să se vadă că respectivul regulament nu are nimic altceva de influenţat decât nişte chestiuni de comportament şi de ţinută şi îmi arăt speranţa că vom înţelege că nu este nimic premeditat, cu tentă. Ţinuta decentă înseamnă şi ţinuta office la femei care ţinută prevede fustă inclusiv deasupra de genunchi. Nu vrea să se ajungă la extreme, în niciun caz nu este vorba de a măsura fuste, sandale.

Rep.: Ce anume a stat la baza emiterii unui astfel de ordin, discuţii la nivel central sau la nivel judeţean?

C.F: Un astfel de regulament există cred că la toate Instituţiile Prefectului din ţară. Tot ce conţine acest regulament se regăseşte şi în alte regulamente de acces în alte instituţii publice. Unele instituţii au aplicat, altele nu, el a existat din totdeauna. Eu unul am considerat că este bine ca toate acele segmente care se regăsesc în ordin să fie respectate. Discuţii pe plan local au existat şi regulamentul nu este făcut de prefect fără a consulta ceilalţi conducători de instituţii care îşi desfăşoară activitatea aici. Nu noi am inventat regulamentul, paragrafele nu sunt creaţia noastră literară. Nu am făcut nimic de capul meu, chiar dacă cel care a încasat a fost doar prefectul.

Rep.: Cu parlamentarii care au cabinete în Palatul Administrativ aţi discutat?

C.F: Cu siguranţă o să discut în zilele următoare cu domnul senator Cârciumaru, dacă este aici. N-am discutat cu parlamentarii, e adevărat, n-am discutat decât la nivel de intenţie a mea de a propune spre dezbatere acest regulament. Am considerat că este important să discut cu cealaltă instituţie, Consiliul Judeţean. Nu vreau să par un balaur, nu vreau să par un dictator, aşa cum am fost desenat. Dacă vom constata imperfecţiuni, nu suntem absurzi, putem să ajustăm.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: