Prefectul Iulian Popescu, la Monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeș: Să nu încetăm să fim mândri

Autoritățile au organizat duminică un eveniment dedicat lu Tudor Vladimirescu și Revoluției din 1821, la monumentul recent restaurat, la Padeș. La eveniment a participat și prefectul Iulian Popescu. 

Prefectul Iulian Popescu a avut un mesaj pentru gorjeni, în timpul discursului său de la Padeș: ”Trebuie să avem încredere în noi și în trecutul nostru, să nu încetăm să fim mândri. Suntem gorjeni și încercăm necontenit să ne ridicăm prin acțiunile noastre la nivelul faptelor lui Tudor Vladimirescu”.

Acesta este un promotor al personalității și faptelor lui Tudor Vladimirescu. 

În 2021, la 200 de ani de la Revoluție, asociația pe care Iulian Popescu a fondat-o, Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, a editat cărți importante legate de Revoluția de la 1821 și a lansat un ceas în serie limitată, dedicat eroului de la 1821. Pe cadranul ceasului sunt reprezentate elemente importante ale revoluției: pandurii, scrisul vremii, precum și simbolul preluat de pe sabia lui Tudor Vladimirescu.

”În fiecare an, la începutul lunii iunie, la Monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeș este organizat un moment de evocare a personalității eroului Revoluției de la 1821.
M-am bucurat să văd că monumentul a fost restaurat, fiind un gest de onorare și transmitere mai departe a faptelor lui Tudor Vladimirescu.
În 2021, la 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu, am lansat primul ceas, în ediție limitată, dedicat unei personalități istorice. Atunci, cu ocazia sărbătoririi Bicentenarului Revoluției lui Tudor Vladimirescu, președintele Academiei Romane, Dl Aurel Pop, spunea că "după Revoluția din 1821, ceasul a început să bată pe ritmuri românești".
Revoluția lui Tudor Vladimirescu a reprezentat o reînviere a spiritului românesc, iar evenimentele de la 1821 au accelerat fenomenul revoluționar de la 1848 și apoi unirea dintre Țara Românească și Principatul Moldovei, în 1859”, a mai spus Popescu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: