Preferă să dârdâie de frig decât să intre în piaţa acoperită

Gerul din ultimele zile a gonit până şi comercianţii din Piaţa Centrală. Oamenii au preferat să-şi închidă tarabele decât să accepte să se mute în spaţiul acoperit pus la dispoziţie de autorităţile locale. Puţinii comercianţi care au rămas totuşi să înfrunte gerul au mari dificultăţi în a-şi vinde produsele pentru că târgujienii se feresc să cumpere legume sau fructe îngheţate.

În Piața Mică din Târgu Jiu erau marți doar câțiva comercianți. Cei mai mulți aveau lacătele puse pe tarabe. Cei rămași totuși la datorie spun că au familii de întreținut și nu-și permit să stea acasă. ”Nu am venit nici noi chiar de dimineață, de la 11.00 și stau până la 14.00. Mai vin clienți, dar se feresc mulți. Ne-am îmbrăcat bine, dar pe frigul ăsta cel mult până la 14.00 stăm. Este greu, dar nu avem de ales, în ziua de azi nu mai avem de ales fiindcă este singurul venit”, a spus o comerciantă.
Vânzătoarele nu s-au sfiit să le atragă atenția autorităților locale că le-au promis că o să închidă și Piața Mică. ”Ne-au promis, este proiectul acolo pe geam, dar pe geam a rămas”, a spus o altă vânzătoare. Și cumpărătorii recunosc că se feresc să cumpere legumele de pe piață în această perioadă. ”E riscant, le iei congelate. Le găsim în magazine, în marketuri acum, unde sunt condiții. Le trebuie și lor o hală să fie și ei protejați că altfel cumperi cartofii, te duci acasă cu ei înghețați și îi arunci”, a spus un cumpărător.
Autoritățile locale spun că nu au uitat de promisiunile făcute piețarilor din 9 Mai, doar că nu au reușit încă să obțină avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. ”A rămas spre analiză această solicitare a noastră, să vedem dacă este permisă închiderea perimetrală a zonei din Piața Mică”, a spus Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu Jiu.
La polul opus, comercianții din Piața Centrală au la dispoziție clădire de două milioane de euro, cu toate utilitățile și încălzită pentru a-și vinde produsele în cele mai bune condiții, însă refuză să o folosească. În această primăvară, autoritățile locale îi vor atribui o altă destinație. ”Am făcut tot posibilul să insistăm să se mute acolo, răspunsul este în continuare negativ, lucru care ne nemulțumește și pe noi pentru că este o investiție importantă și pentru care trebuie să luăm o decizie în primăvara acestui an. Nu putem rămâne cu această investiție nefolosită”, a spus Aurel Popescu, primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: