Pregătiri pentru „evenimentul cultural internaţional al anului în Gorj”

Nume mari ale literaturii participă în perioada 25-28 mai la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi”, ce are loc la Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti. Pentru prima dată, organizatorii anunţă participare din Rusia la festival şi tot pentru prima dată va fi prezentă la Târgu Jiu toată conducerea Uniunii Scriitorilor din România. Costurile totale ale festivalului ajung anul acesta la suma de 70.000 lei.

Scriitori, poeţi şi traducători din Bulgaria, Israel, Serbia, Germania, Franţa, Moldova, Austria şi Ucraina vor fi prezenţi la finele lunii mai la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi”. „Va fi fără îndoială evenimentul cultural internaţional al anului în Gorj. Participă scriitori din România şi din alte zece ţări din Europa şi Nordul Africii. Va fi cea mai mare ediţie pe care am organizat-o până acum. În ceea ce priveşte participarea scriitorilor români, aceştia sunt poeţi, critici literari, prozatori, redactori şefi de reviste culturale, începând de la Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România şi preşedinte de onoare al festivalului, până la Dan Anghelescu, editor al revistei «Lumină lină» din New York, USA”, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj. Totodată, anul acesta, pentru prima dată în istoria festivalului, vor fi prezenţi în oraşul lui Brâncuşi scriitori din Rusia. „La această ediţie va fi o prezenţă masivă din Israel. La fel, pentru prima dată un scriitor rus participă la festivalul nostru, o mare personalitate în persoana Nataliei Azarova, poet, profesor catedra de Limba Rusă la Universitatea Pedagogică de Stat din Moscova, cercetător în cadrul Institutului de Lingvistică al Academiei de Stat din Rusia şi directorul Centrului de Cercetare a Poeziei Lumii din Moscova”, a mai spus Ion Cepoi.

Costurile festivalului au fost suportate în mică măsură şi de Uniunea Scriitorilor din România care contribuie în acest an cu suma de 8.000 de lei. De asemenea, Primăria Târgu Cărbuneşti contribuie cu 10.000 lei, iar Liga Culturală va acorda un premiu de 1.000 de lei. Cheltuielile majore ale festivalului sunt suportate de Centrul Judeţean de Cultură, respectiv suma de 50.000 de lei. 

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: