Preluarea grupului de la Brăila cu tot cu salariaţi, semnată

O echipă de la Complexul Energetic Oltenia s-a deplasat ieri la Brăila pentru a prelua cele două grupuri aflate de acum în proprietatea companiei din Gorj în contul unor datorii de 35 de milioane de lei. Pe lângă cele două grupuri, unul dintre ele retehnologizat cu 50 de milioane de euro, CE Oltenia a preluat şi circa 300 de salariaţi.

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat ieri că acum se pun la punct ultimele detalii privind activitatea de la Sucursala Brăila. „Preluarea Brăilei a fost aprobată de Consiliul de Supraveghere. Sunt oameni acolo pentru inventar, pentru tot ce trebuie acolo. Trebuie făcute nişte procese verbale de preluare de la oamenii ăia care sunt acolo, că am preluat şi cu oameni şi predăm tot oamenilor ălora de acolo, că doar nu o să ducem noi oameni de acolo aici. Am stabilit un program de lucru, am discutat cu factorii de decizie, lucrau la nişte desfăşurătoare pe care aştept să mi le trimită. Deci, e un început“, a explicat directorul. Aurel Medinţu a adăugat că centrala este în probe. La Brăila sunt şi 280 de angajaţi care vor deveni salariaţii CE Oltenia. „Centrala intră acum într-un proces de probe, de verificări, să ştim pe ce contăm. (...) Sunt în jur de 280 de oameni, dar nu ştiu exact“.

Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Oltenia, a declarat de mai multe ori că grupul 1, pe gaz, este modernizat cu fonduri de la Banca Mondială, este performant şi îl va folosi pentru a oferi servicii de sistem la un preţ avantajos.

Reorganizare

Acum, Termoelectrica este în insolvenţă şi condusă de administrator unic Marius Untescu, acelaşi care a condus Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. Termoelectrica deţinea trei sucursale – Doiceşti, Borzeşti şi Brăila, precum şi filiala Electrocentrale Galaţi. Activele neviabile, termocentralele Doiceşti şi Bozeşti au rămas în Termoelectrica. În jurul termocentralei Brăila s-a format, practic, compania viabilă din Termoelectrica, Electrocentrale Grup. Noua companie deţine şi acţiunile la Electrocentrale Galaţi, precum şi acţiunile minoritare ale Termoelectrica la CE Oltenia, Elcen Bucureşti şi Brăila Power. Împreună cu E.ON şi Enel, Termoelectrica a înfiinţat Brăila Power, o companie care va construi un grup nou la Brăila, pe huilă, de 800 MW, investiţie estimată la 1,4 miliarde euro. Termoelectrica deţine aproximativ 5% din acţiunile Brăila Power.

Vizualizări: 252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: