Premieră în sănătate! Spitalul Judeţean percepe taxă de intrare!

Acces contracost în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Pacienții care vin cu mașina pentru investigații în unitatea medicală vor trebui să plătească taxă de intrare. Singurii care vor fi scutiți sunt medicii și personalul spitalului. Oamenii nu văd cu ochi buni această măsură și spun că nici măcar în marile orașe nu există o astfel de taxă. 

Comitetul director al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a stabilit o taxă de 10 lei pentru intrarea cu autoturismul în curtea unității medicale. Asta după ce, conducerea spitalului a amenajat în spatele clădirii o parcare cu peste 50 de locuri. ”S-a hotărât în ședința comitetului director instituirea unei taxe pentru accesul autoturismelor aparținătorilor bolnavilor în curtea spitalului, o taxă în sumă de 10 lei pentru fiecare autoturism. Suntem în demersuri cu firma de pază pentru a stabili modalitatea de colectare a acestei taxe. În acest sens am tipărit niște tichete cu valoare fixă de 10 lei și urmează să prindem în contractul cu firma de pază obligația lor de a colecta această taxă”, a spus Florin Brîncuș, șef serviciu administrativ în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Conducerii spitalului nu îi este foarte clar însă cine va încasa acești bani având în vedere că firma de pază a refuzat să îndeplinească și această sarcină.

Bani de la intrare

În aceste zile se poartă negocieri între conducerea firmei de pază și spital. ”În momentul de față, firma de pază nu are prevăzut în planul de pază și această obligație. Am început toate demersurile pentru rezolvarea acestei probleme. Doar aparținătorii vor plăti această taxă, personalul spitalului are voie să intre cu mașina gratuit fiind angajații spitalului”, a spus Florin Brîncuș, șef serviciu administrativ. Pacienții sau aparținătorii bolnavilor care vin zilnic la spital să-și viziteze rudele nu agreează taxa absolut deloc. Spun că au fost și ei prin marile spitale și nu au plătit taxă de intrare. ”Este scump, sunt oameni săraci care vin la spital. Eu am fost și în spital în București și nu mi-a cerut nimeni niciun ban ca să intru cu mașina. E enorm de mult. Dacă plătim și intrarea în spital atunci ce să ne mai plângem că ne plătim și medicamentele, și medicii și tot. Nimeni nu vine de drag la spital dar apoi să mai și plătească”, a spus un pacient al spitalului. Oamenii spun că spitalul forțează nota cu această taxă știind că și pacienții și aparținătorii vor fi nevoiți să scoată banii din buzunar pentru că nu au altă soluție. ”Trebuie să facem ceva să intrăm în curtea spitalului, nu ne rămâne decât să plătim și ei profită de treaba asta. Asta e, dacă asta e legea, ce să facem. Trebuie să intrăm cu mașina că doar nu o să cărăm noi bătrânii bolnavi din stradă până în spital”, a spus o altă pacientă.

Vizualizări: 4,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: