Premieră la Teatru”Elvira Godeanu”. Vezi cât este biletul!

Teatru Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu pregăteşte o nouă premieră. ”Experimentul Robinson Crusoe”, căci aşa se numeşte premiera, va fi jucată sâmbătă, 21 ianuarie, cu începere de la ora 19.00. O comedie spumoasă ce are în distribuţie doi actori şi un cor format din 13 elevi de liceu. Piesa este regizată de Radu Botar şi pusă în scenă de Maria Botar. Regizorul spune despre piesă că vorbeşte de singurătate, de izolare şi izolaţionism, de obiceiuri şi ritual, de confruntarea a două sisteme.

Premiera ”Experimentul Robinson Crusoe” va fi pusă în scenă sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Cele două roluri principale din piesă, Robinson și Vineri, sunt interpretate cu măiestrie de actorii Marian Negrescu și Cosmin Brehuță. În piesă își face apariția și un grup de elevi de la Liceul de Arte din Târgu Jiu și Colegiul Național ”Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești.
Reprezentanţii teatrului spun că piesa se va juca până la epuizare. ”Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” joacă după formula teatrelor din vest, singurul din România care funcţionează aşa. Odată ce o piesă are premiera, această piesă este jucată până la epuizare. O lună, o lună jumătate este perioada în care iubitorii de teatru pot veni să vadă piesa”, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al teatrului.
În regia lui Radu Botar,”Experimentul Robinson Crusoe” este de fapt un spectacol în care se încearcă transmiterea unui mesaj prin râs. ”Un râs pe care eu, personal, ca și gânditor al acestui proiect, nu mi-l doresc în hohote, mi-l doresc așa, mai printre dinți. Că se întâmplă e bine, că se întâmplă să râdeți în hohote, iar e bine, că se întâmplă să nu râdeți deloc, e foarte bine. Vorbim despre izolare, despre însingurare, despre tradiție, ritual, despre locul nostru, insula noastră, despre sisteme”, a spus regizorul Radu Botar. Acesta a îndemnat târgujienii să vină la premieră. ”Dacă o să plecaţi cu o singură întrebare din sala de spectacol, vizavi de tot ce ni se întâmplă nou acum, este bine, înseamnă că mesajul a ajuns și ce pot să spun în plus este că vă invit să vedeți, de fapt, să fiți părtași la două recitaluri actoricești, doi oameni care vor să demonstreze că mesajele culturale sunt vii, că este nevoie de cultură și de artiști”, a mai spus Radu Botar.
TARIFE
Prețurile variază la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” în funcție de vârstă. Așadar, pentru elevii de clasele I-VIII și preșcolari, costul unui bilet este de 15 lei, pentru clasele IX-XII și studenți - 18 lei, pentru pensionari și șomeri - 15 lei, adulți - 20 lei, pentru intrarea la premiere 60 lei.
ABONAMENTE
Teatrul ”Elvira Godeanu” pune la dispoziție și abonamente: pentru elevi și studenți - 60 lei, pentru șomeri și pensionari - 40 lei, pentru adulţi - 70 lei, abonament tip familie 1, pentru două persoane - 130 lei, abonament tip familie 2, pentru patru persoane - 160 lei, cu informaţia că abonamentele sunt valabile pentru vizionarea a patru spectacole.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: