Premieră pentru copii. ”Motanul Încălțat” vine la Târgu Jiu!

Cei mai mici dintre gorjeni sunt invitați joi la Teatrul de Papuși unde vor urmări premiera piesei ”Motanul Încălțat”. Spectacolul este oferit gratuit de Teatrul de Papuși ”Pinochhio” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu și este vorba de un show inedit în care își vor face apariția și personaje, nu doar păpușile.

Viorel Gârbaciu, fostul director al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, este de această dată omul din spatele spectacolului. Acesta s-a ocupat de muzica, textul și adaptarea piesei după povestea clasică ”Motanul Încălțat”. ”Practic lucratul cu păpușa nu ține decât vreo trei minute. În rest, exceptând cupletul de deschidere, printr-o mișcare de baghetă a unui zân, zânul Măseloi, soțul zânei Măseluță, printr-o mișcare de baghetă păpușile intră în ladă, iar mai departe toată intriga piesei va fi realizată de jocul actorilor trupei, unii și aceiași cu păpușarii”, a spus Viorel Gârbaciu, fostul director al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.
Personaje precum Zânul Măseloi, soțul Zânei Măseluță, regi, regine și alte animale îi vor întreține pe cei mici timp de 30 de minute. ”Este o șansă a tuturora să iese un spectacol de pomină și cred că acesta va fi cuvântul pe care îl vor rosti copiii după cortina finală. A trebuit să fac o echilibristică extraordinară pentru că nu aveam actori pentru personajele bărbătești, în special, dar nici numeric nu puteam să-i rezolv și atunci a trebuit să schimbe într-o veselie costumele”, a spus Viorel Gârbaciu, mulțumit de prima sa realizare în materie de spectacol pentru copii.
Premiera ”Motanul Încălțat” are loc joi, începând cu ora 12.00, la Casa Armatei din Târgu Jiu. Intrarea este gratuită.

Vizualizări: 1,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: