Premierul Dăncilă, la Congresul PSD: Gorjul? Puneţi şampania la rece!

Proaspăt aleasă numărul 2 în PSD la Congresul de sâmbătă, premierul Viorica Vasilica Dăncilă a găsit un motiv „temeinic” să le ceară colegilor de la Gorj să pună şampania la rece. Aceasta a promis că va veni în curând pentru a desface şampania respectivă chiar la Târgu Jiu, motivul fiind cel al unei presupuse inaugurări a stadionului construit în centrul municipiului.

De vreo doi ani trebuia finalizată investiţia respectivă, cam de când a început şi declinul echipei Pandurii, echipă care are printre acţionari instituţii publice conduse tocmai de cei cărora Dăncilă le-a cerut să pună şampania la rece. „Finalizare stadion Târgu Jiu. Organizaţia Gorj unde sunteţi? Să puneţi şampania la rece că vin la inaugurare. Știu că vă place fotbalul, ştiu că românii iubesc fotbalul, de aceea în programul de guvernare avem construcţia a patru noi stadioane, Steaua, Dinamo, Rapid şi Arcul de Triumf. Vor fi folosite ca stadioane de antrenament pe perioada Campionatului European din 2020”, a menţionat Dăncilă în discursul pe care l-a avut la Congresul PSD.

Acum rămâne de văzut şi când se va face inaugurarea cu pricina pentru că dacă în urmă cu un an reprezentanţi ai municipalităţii dădeau ca sigură inaugurarea în cursul verii trecute, în această primăvară încă se vorbeşte despre lucrări de vreo 2 milioane de euro care mai trebuie executate în exteriorul construcţiei. Cel mai important lucru de clarificat este însă cel al echipei care va evolua pe noul stadion pentru că, deocamdată, Pandurii e trimisă zilnic în zona falimentului de către cei care ar trebui să o salveze. Stadionul a costat peste 20 de milioane de euro din fonduri publice, iar construirea lui a fost adoptată în 2014 tocmai ca urmare a performanţelor deosebite pe care le înregistrase Pandurii în anul anterior, la acel moment echipa evoluând în grupele Europa League, fiind mândria tuturor conducătorilor judeţului, niciunul nevorbind despre vreun faliment.

Vizualizări: 2,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: