Preşedintele Hidrosind, dezvăluiri despre abuzurile administratorului Hidroelectrica

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru data de 18 octombrie decizia în cazul recursului formulat de Hidrosind împotriva hotărârii din iunie a Tribunalului Bucureşti de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica. Decebal Sulea, preşedintele Hidrosind, spune că decizia magistraţilor de amânare a fost luată pentru că un magistrat nu a fost prezent. „Motivul amânări deciziei a fost că o judecătoare a fost bolnavă”, a spus liderul sindical. 

Decebal Sulea, preşedintele Hidrosind, a relatat aseară la Gorj TV că procedura de declarare a insolvenţei Hidroelectrica s-a făcut fără a fi respectată procedura. „Noi am acţionat în instanţă imediat după declararea insolvenţei Hidroelectrica. Ne-a deranjat faptul că domnul Vulpescu, care era în Consiliul de Administraţie, nu a anunţat pe nimeni. Vineri, 15 iunie, a fost un Consiliul de Administraţie ad-hoc, fără convocator, fără înregistrarea şedinţei, fără înregistrarea convocatorului respectiv, este o procedură specială'', spune preşedintele Hidrosind.

Salariaţii au fost minţiţi cu promisiuni frumoase

Decebal Sulea a prezentat şi un acord încheiat în data de 22 iunie, semnat atât de ministrul Economiei, cât şi de lichidatorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.  „Am aici un acord încheiat în data de 22 iunie, semnat de către ministrul Economiei şi de către administratorul judiciar Euro Insol, domnul Ion Borza. Acest acord prevede la punctul trei menţinerea în integritatea lor a prevederilor CCM, fără posibilitatea denunţări unilaterale a acestor prevederi, tot aici spune că modificarea organigramei Hidroelectrica se va discuta cu reprezentanţi filialelor Hidrosind. De asemenea, se spune că se asigură numărul de personal prevăzut în normativele de personal pentru funcţionarea instalaţiilor în condiţii optime,  se mai spune că reducerea personalului societăţii se face pe cale naturală, prin pensionare, în perioada 2012-2014. Dacă dânsul, mai ales fiind avocat, ar încălca acest acord înseamnă că nu mai avem ce să discutăm. Ca să fiu sigur, acest acord l-am adus spre ştiinţă şi la ITM Bucureşti şi este înregistrat şi acolo”', a adăugat preşedintele Hidrosind.

Sindicatul află de la televizor ce concedieri urmează

Decebal Sulea spune că s-au făcut reduceri de cheltuieli în unitate, fiind anulate cursurile de pregătire, limitate deplasările, iar contravaloarea biletelor de odihnă şi tratament nu a mai fost plătită. „Domnul Borza, îmi pare rău să o spun, zice că este ardelean, dar nu este, nu se ţine de cuvânt, una spune şi alta face. Discuţia a fost de maniera următoare: înţelegem nişte chestii şi reducem din ce putem, în luna iulie am anulat toate cursurile de pregătire profesională atât pe unitate, cât şi pe sindicat. S-au redus foarte mult cheltuielile cu deplasările. Ne-au tăiat transportul din şi de la locul de muncă, nu am făcut scandal, nu s-a dat oamenilor contravaloarea biletelor de odihnă şi tratament, după insolvenţă, nimeni nu a făcut scandal. Dar nu pot să înţeleg un alt aspect. Să vii pe posturile de televiziune şi să începi să spui: o să reduc 500 de oameni,  reduc 300 de oameni, reduc între 5-10%, reduc drepturile salariale”.

Borza face angajări pe salarii de lux

Preşedintele Hidrosind spune că nu poate să le explice angajaţilor de ce trebuie să se facă reduceri, când lichidatorul judiciar face angajări din afara sistemului. „Domnul Cocoş, care a fost la firma Plafar, director economic, l-a luat la Euro Insol şi acum l-a pus director economic la Hidroelectrica. Un alt prieten de-al dânsului, Radu Silaghi, nu ştiu de unde l-a adus, l-a pus consilier clasa 50, are un salariu de vreo 84 de milioane şi spor, probabil, de 80-90%. Şi atunci cum să le spun eu la oamenii mei că vă reduc pe voi, dar am angajat trei, patru, din exterior. Cum discutăm despre reduceri?'', se întreabă Sulea.

„Reducem 20 de jurişti că aşa vreau eu”

Despre procedura de evaluare a angajaţilor, Decebal Sulea, spune că nu se respectă procedura. „Noi avem o procedură de evaluare, care este funcţională. Dau un exemplu: din 40 de jurişti, deşi sunt 32 pe toată Hidroelectrica, a zis: băi, uite, reducem 20 că aşa vreau eu. Să nu vă supun că am avut discuţii de genul: îi dau pe toţi afară şi aduc două case de avocatură”, a mai spus Decebal Sulea.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: