Preselecţie la Târgu Jiu pentru Festivalul internaţional de cântec francofon

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu va organiza duminică, 22 aprilie, ediţia a VII-a a preselecţiei regionale pentru Festivalul Internaţional de Cântec Francofon „Chants, sons sur scène” de la Baia Mare. Concursul se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Înscrierea concurenţilor la acest festival se va face pe 3 categorii de vârstă: 13-15 ani, 16-17 ani şi 18-25 de ani. Elevii sau studenţii vor participa mai întâi la etapa regională, iar câștigătorii locului I pentru fiecare categorie de vârstă vor merge în finala ediţiei a XVII-a a Festivalului Internaţional de Cântec Francofon „Chants, sons sur scène”, care va avea loc la Teatrul Municipal din Baia Mare, în perioada 18-20 mai.

Jurizarea festivalului va fi asigurată de profesorii Liliana Oniga și Raluca Lăpădat, iar preşedintele juriului va fi artistul francez Pierre Donoré.

„Festivalul-concurs este un act artistic care promovează multiculturalismul, francofonia, întărirea cunoştinţelor lingvistice şi a abilitaţilor de comunicare în limba franceză prin intermediul cântecului. Festivalul-concurs va fi urmat de un recital în limba franceză, susţinut de cântăreţul Pierre Donoré”, au transmis reprezentanţii Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Evenimentul este organizat  în colaborare cu Institutul Francez din România, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Târgu Jiu, Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni- Filiala Gorj, Asociaţia Părinţilor Elevilor din cadrul CNTV și alţii.

Vizualizări: 547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: