Primă de Crăciun record pentru salariații CE Oltenia

Prima de sfârșit de an de la Complexul Energetic Oltenia se anunță a fi una record. Cuantumul exact va fi stabilit săptămâna viitoare, iar primele calcule arată că este posibilă plata unei prime de 1.500 de lei de fiecare salariat, cu 50% mai mult decât suma minimă prevăzută în contractul colectiv de muncă.

Sindicatele și administrația din CE Oltenia se vor întâlni luni, 18 decembrie, pentru a stabili cum va fi împărțită economia la fondul de salarii. O parte din bani vor fi folosiți pentru echilibrarea salariilor mici, aici urmând a fi circa 2.000 de salariați. Grosul sumei va fi însă împărțit în mod egal între cei 13.500 de salariați, ca un adaos la prima de sfârșit de an. Calculele preliminare arată că este vorba de 1.500 de lei de fiecare salariat.

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a spus că luni au fost date lichidările pe noiembrie, așa că în aceste zile pot fi făcute calcule destul de exacte cu privire la economia la fondul de salarii. Acesta a spus la un post de radio că banii din economia la fondul de salarii se vor adăuga la prima de sfârșit de an prevăzută în CCM și că este posibil să se ajungă la suma avansată deja public de un alt lider sindical, cea de 1.500 de lei.

Liderul sindical Eugen Iovan de la Sindicatul Energia Turceni este primul care a spus că prima de Crăciun ar putea ajunge de la 950 de lei la 1500 de lei. „Depinde unde vrem să ducem acea economie”, a spus Iovan, care a adăugat că în 2018 va fi creștere salarială. „Dacă nu e o creștere salarială în procente diferențiat, să fie o sumă egală pentru toți salariații”, a mai spus Iovan.

Cu privire la creșterile salariale care vor fi negociate la începutul anului viitor, Dumitru Pîrvulescu a spus că este important ca salariații să recupereze drepturile pierdute în mandatul lui Laurențiu Ciurel, făcând referire la bilete de odihnă și tratament, dar și la o serie de prime. Negocierile vor fi în februarie – martie anul viitor, noul Contract Colectiv de Muncă urmând să intre în vigoare în aprilie. Managerul Sorin Boza a încercat să tempereze spiritele, avertizând public asupra faptului că 2018 va fi mai dificil decât a fost acest an.

Vizualizări: 13,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: