Primar Filip: Pierdem milioane de euro. Reacţie: Este un mincinos! 

Primăria Rovinari este în pericol de a pierde câteva milioane de euro pentru că liberalii boicotează ședinţele de Consiliu Local. Asta spune primarul Robert Filip, care este hotărât să ia măsuri faţă de consilierii PNL, dacă vor absenta și la ședinţa extraordinară stabilită pentru miercuri, 6 decembrie. Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că primarul din Rovinari minte și că situaţia este cu totul alta.   

Administraţia locală din Rovinari a obţinut finanţare de 1,2 milioane de euro pentru reabilitarea unor clădiri publice din oraș, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR). Pentru a primi banii, administraţiei locale i s-a solicitat revocarea unei hotărâri și emiterea uneia noi, care să aducă niște completări.

Un alt proiect, de 1 milion de euro, pentru reabilitarea canalizării, precum și a altor lucrări în domeniul alimentării cu apă în Vîrţ, ar urma să fie depus pentru finaţare pe PNDL III și este nevoie de avizul Consiliului Local pentru preluarea activelor de la CE Oltenia. Un al treilea proiect, de 4 milioane de euro, va fi depus spre finanţare din fonduri extrabugetare pentru înfiinţarea unui parc industrial, iar Consiliul Local trebuie să avizeze preluarea terenului.

Primarul Robert Filip spune că a convocat deja două ședinţe de Consiliu Local pentru a face aceste modificări, însă consilierii liberali le-au sabotat. Edilul se teme că orașul va pierde finanţarea. „Deocamdată, consilierii liberali n-au venit la ședinţă. Miercuri este a treia ședinţă la care n-ar veni. Dacă vin, înseamnă că vor să deblocheze situaţia, dacă nu vin, pierdem banii. Avem termen pentru proiectul cu imobilele primăriei să facem o completare, e urgent. Ne-au pus să abrogăm o hotărâre și să dăm altă hotărâre cu alte date. Trebuie să voteze 12 oameni. Invit oamenii de la Vîrţ în ședinţă ca să justifice PNL de ce nu votează să preluăm activele ca să nu le mai iasă wc-urile în curte”, a declarat primarul Robert Filip.       

PNL: Să înceteze cu abuzurile!

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, spune că primarul este cel care le pune piedici consilierilor liberali. „Este un mincinos. La ultima ședinţă ordinară, la penultimul punct al ordinii de zi era validarea unui consilier PNL, care intră în locul lui Bardan. La diverse erau și alte proiecte, acestea, de care zice acum. În momentul în care s-a ajuns la validarea consilierului PNL, s-au ridicat din sală și au plecat consilierii primarului, ALDE, PSD. Deci, nu au votat nici măcar proiectele de la diverse, pe care le pusese el”, a comentat liderul PNL Gorj.

Dan Vîlceanu, a spus că liberalii de la Rovinari au o condiţie pentru a aproba acele proiecte. „Noi nu am cerut decât să pună primul punct pe ordinea de zi validarea consilierului PNL, astfel încât toate proiectele care urmează să beneficieze de votul întregului Consiliu. Nu se mai duc la ședinţă până nu încetează cu abuzurile, până nu validează noul consilier. Consiliul Local Rovinari funcţionează cu un consilier în minus și va funcţiona așa cât vrea Goe”, a mai precizat președintele PNL Gorj.     

Vizualizări: 2,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: