Primar interceptat: Mai vorbeam și o cu o fată, am avut probleme cu nevasta

Primarul Sorin Bucurescu din Slivilești este unul din cei 1.549 de gorjeni interceptați cu mandat în perioada 2010-2015.  Acesta se declară șocat de numărul mare de mandate de ascultare.

Sorin Bucurescu este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care a trecut și prin arestul preventiv, dar a fost și în arest la domiciliu. A fost chiar primul primar din țară care a experimentat arestul la domiciliu, moment în care guvernanții au realizat că nu există acele brățări care să semnaleze dacă arestații pleacă de acasă, brățări care nu au fost achiziționate nici până azi.

Bucurescu spune că a fost ascultat 24 de ore din 24. „Am avut telefonul ascultat permanent, 24 de ore din 24. Mi le-au arătat, mi s-a spus că am fost ascultat, nu am nimic de ascuns, asta este. Singurul lucru este că mai vorbesc şi eu cu câte o fată. Ar fi culmea la cât alerg şi la cât muncesc să nu mai vorbesc şi eu cu câte o fată. Iniţial nu am ştiut că e ascultat, nu-ţi spune nimeni, din contră. Te agită, îţi trimit tot felul de săgeţi, aceasta este metoda. E o bazaconie cu sunetele care s-ar auzi în timpul convorbirilor”, a declarat Bucurescu pentru Mediafax.

Primarul susţine că stenogramele i-au creat probleme şi pe plan personal. Unele discuţii, fără nicio legătură cu cauza, au fost lăsate în dosar, iar el a citit toate stenogramele împreună cu soţia sa. „Când am venit cu dosarul acasă, l-am luat cu totul, l-am răsfoit, s-a uitat şi soţia, asta este. M-a întrebat ce am vorbit eu. A trebuit să-i spun că am vorbit, că sunt treburi de serviciu, de altele. Nu poţi să te fereşti. Nu dau în judecată pe nimeni, nu mai vreau să aud de judecată. Vorbesc cu oricine, nu am ce să ascund”, povesteşte primarul.

Discuția cu șeful Poliției, la dosar

Procurorii au interceptat pe 20 ianuarie 2014 și o discuție dintre Sorin Bucurescu şi șeful de atunci al IPJ Gorj, Viorel Caragea.

Caragea: Ce-i, mă?

Bucurescu: Plecaşi de acolo?

Caragea: Nu! La servici!

Bucurescu: Pfuai…de mine!!! Trebuia…Trebuie să… Mă trimisă acesta înapoi să ne vedem un minut!

Caragea: Păi unde te trimisă?

Bucurescu: Păi mă trimisă... eu nu-i spusăi… nu vrusăi să-i spun că ne văzurăm! Băăă…du-te, te rog frumos, du-te şi întâlneşte-te, că…el mă termină…eu am fost om, nu ştiu ce…du-te şi întâlneşte-te.

Caragea: Hai mă! Du-te să-şi vadă de treabă…lăsaţi-mă dracu în pace cu prostiile lui!

Bucurescu: …râde ironic…

Caragea: Te rog eu frumos, vedeţi-vă de treabă!

Bucurescu: Bine, bine!...Ăsta-i…

Caragea: Vedeţi-vă de treaba voastră!

Bucurescu: Bine, bine!

Caragea: Pa! Pa!

Urmare a acestei discuții, Viorel Caragea a fost audiat ca martor în dosar. Viorel Caragea a povestit la proces că, la începutul lui ianuarie 2014, a participat la o şedinţă la Prefectura Gorj cu mai mulţi primari din judeţ, după care cei mai mulţi dintre aceştia au mers „peste stradă”, la un local, la masă. Printre primari a fost şi Sorin Bucurescu, edilul plecând la un moment dat din local. Caragea spunea că ulterior l-a întâlnit pe Bucurescu și acesta l-a întrebat despre o posibilă plângere depusă împotriva sa, şeful IPJ Gorj precizându-i, ca şi la telefon, că nu ştie nimic şi că să îşi vadă de problemele lui, eventual să se intereseze la Parchet dacă are vreo problemă întrucât o asemenea cauză era de competenţa procurorilor.

MANDATE

Instanțele din Gorj au comunicat că în perioada 2010-2015 au fost emise următoarele mandate de interceptare: Tribunalul Gorj – 873 de mandate admise din 881 cerute, Judecătoria Târgu Jiu - 412 din 431, Judecătoria Motru - 72 din 72, Judecătoria Novaci - 6 din 8 și Judecătoria Târgu Cărbunești - 186 din 186.

Vizualizări: 5,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: