Primar: Pe vremea PD-L, primeam fonduri pentru consolidări

Rezolvarea problemelor survenite din cauza alunecărilor de teren la Roşia de Amaradia a rămas în seama autorităţilor locale. Primarul Liviu Cotojman  îşi pune speranţe în parlamentarii gorjeni, pentru a-l sprijini în atragerea de  fonduri pentru consolidarea drumurilor afectate de alunecări.  

Reporter: Care mai este situaţia la Roşia de Amaradia în ceea ce priveşte alunecările de teren?

Liviu Cotojman: Nu a mai plouat zilele acestea, a rămas la stadiul constatat în urma alunecărilor. Atunci am făcut o notă de constatare, culmea e că prin nota de constatare s-a stabilit ca primarul să facă demersuri pentru obţinerea de fonduri în vederea consolidării zonelor respective.

Rep.: Autorităţile judeţene v-au sprijinit în rezolvarea acestor probleme?

L.C.: Ce sprijin? Autorităţile judeţene măcar să-şi rezolve problema cu drumul judeţean că e în administrarea lor. Ce e pe raza localităţii îmi rămâne mie misiunea să mă zbat să obţin finanţarea. Primul sprijin am crezut că o să vină de la Consiliul Judeţean. Pe vremea PDL-ului, la fiecare problemă de genul ăsta, atât Prefectura, cât şi Consiliul Judeţean întocmeau un proiect de Guvern, semnat de prefect, Călinoiu, şeful de la ISU şi primarul pe care îl trimiteau la Bucureşti. Aşa obţineam fonduri, acum au rămas aceste probleme în totalitatea în seama primarului. 

Rep.: Aţi solicitat sprijin parlamentarilor gorjeni?

L.C.: Am luat legătura cu domnul Weber şi cu doamna Nicoleta Mocioi şi a rămas ca săptămâna aceasta să finalizez un material şi să merg la Bucureşti să mă sprijine, să vedem cum obţin finanţarea. M-au întrebat de alunecări, cum le putem rezolva, stăpâni, în sensul acesta. Le-am explicat că soluţia ar fi să solicit fonduri la Minister.

Rep.: Ce lucrări urgente trebuie efectuate la dvs. în comună? 

L.C.: Consolidare, pentru care s-ar putea acorda fonduri din rezerva bugetară a statului. Avem un drum blocat spre biserica din satul Rugetu şi astăzi enoriaşii trebuie să ocolească 2-3 km să ajungă la biserică şi în satul Stejeru e o reactivare a unei alunecări vechi şi acolo trebuie fonduri ca să reparăm o porţiune de drum. Riscăm ca microbuzul şcolar să nu mai poată să ajungă în sat cu elevii. Acum trece, dar cu dificultate pentru că alunecarea e în stadiu avansat şi influenţează circulaţia. Noi am mai plombat pe acolo cu sprijinul unităţii miniere, ne-au mai dat câte-o maşină de balast pentru a se putea circula. Soluţia este să facem o investiţie cât de cât de viitor.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: