Primar PNL despre noua idee a lui Vâlceanu: „E o chestiune veche”

Liderii PNL Gorj au lansat joi ideea înfiinţării unei zone metropolitane în jurul municipiului Târgu Jiu, ca mijloc pentru dezvoltarea regiunii. Proiectul ar implica mai multe localităţi, dar nici măcar primarii liberali nu se arată încântaţi de ideea lui Dan Vîlceanu. Spun chiar că este o idee mai veche, despre care s-a tot vorbit, reluată acum de liberali.

Zona metropolitană ar urma să includă localitățile Bumbești-Jiu, Stănești, Turcinești, Bălănești, Scoarța, Dănești, Drăguțești, Bălești și Lelești. Scopul asocierii ar fi acela de a atrage mai multe fonduri europene și guvernamentale în vederea modernizării infrastructurii și a îmbunătățirii nivelului de trai. ”PNL a discutat și în campania electorală de la locale despre înfiinţarea zonei metropolitane Târgu Jiu, zonă din care ar trebui să facă parte localităţile învecinate. Motivul este la de a înfiinţa locuri de muncă, având în vedere că în ultimii 10-15 ani nu s-a înfiinţat nimic şi autorităţile locale nu au făcut nimic în sensul acesta”, a spus Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj.
Potrivit liberalilor, însărcinat cu întocmirea regulamentului asociației intercomunitare, dar și inițiatorul proiectului în Consiliul Local Târgu Jiu este Eduard Berca. Și cum fiecare Unitate Administrativ Teritorială ar urma să dea o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, în primul rând ar fi trebuit să fie consultaţi primarii. Constantin Bobaru, primarul liberal de la Bumbești Jiu, cunoaşte această iniţiativă, însă nu știe cât de utilă ar fi. ”Este o chestiune mult mai veche de a se face această zonă, s-a reluat inițiativa, este bine, dar de aici până la a se materializa mai sunt câțiva ani. Trebuie o hotărâre, dar trebuie să vedem și scopul în care facem această asociere, pentru că n-a facem doar de dragul de a exista pe hârtie. De dragul de a face încă o structură care nu-și găsește rolul și locul pentru noi....”, a spus primarul Constantin Bobaru, primarul din Bumbești Jiu.
Primarul din Stănești, Ștefan Blideanu, susține că el nu a fost informat cu privire la vreo asociere între Târgu Jiu și comunele învecinate, însă așteaptă cu interes să vadă despre ce este vorba.

Vizualizări: 1,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: