Primar PSD: Dosarul lui Dragnea este politic. E un dosar fabricat!

Liviu Dragnea este susţinut puternic de primarul din Turburea, Ion Bîrcă. Edilul susţine că tot ce i se întâmplă şefului PSD nu este decât un dosar politic. Mai mult, Bîrcă a făcut comentarii şi pe marginea protestelor din ţară pe care le consideră dictate de PNL.

Reporter: Cum vedeţi dumneavoastră ce i se întâmplă lui Liviu Dragnea?

Ion Bîrcă: O văd ca pe un lucru anormal la ora actuală. Pentru toţi este prezumţia de nevinovăţie. Toate aceste dosare sunt dosare politice. Dacă am vorbi despre un lucru care s-a întâmplat acum, ar fi altceva. Dar vorbim de ceva ce s-a întâmplat acum trei sau patru ani, cei de la DNA, de la Procuratură, au ascuns aceste lucruri. Ei nu ar trebui să fie traşi la răspundere? În primul rând, ăia trebuie condamnaţi pentru că au ascuns aceste adevăruri.

Rep.: De ce credeţi că s-a ajuns aici?

I.B.: Sunt lucruri politice şi fabricări de dosare pe nedrept. Domnul Liviu Dragnea este pus în faţa tunului de anumiţi oameni cu influenţe pentru că PSD are un Guvern. Cei de la PSD ar trebui să avem o regulă a bunului simţ. Dacă nu era Liviu Dragnea, să muncească şi să conducă acest partid, nu eram noi aproape să guvernăm singuri România. Că vorbim de un premier, de un consilier, toţi sunt puşi politic. Ştiţi cum suntem noi? Unii ajungem unde ajungem şi încercăm să-i tăiem creanga celui care ne-a pus acolo. Mai este totuşi şi un Dumnezeu acolo sus.

Rep.: Avocatul Gheorghe Piperea, consilier al premierului Tudose, l-a întrebat pe Liviu Dragnea de ce nu demisionează. Cum comentaţi?

I.B.: De ce să demisioneze domnul Dragnea? Acel om, consilierul primului ministru, ar trebui să plece el. Ar trebui domnul Tudose să-l demită, să-l trimită acasă. El primeşte mulţi bani acolo. Eu l-aş da afară şi l-aş trimite la plimbare. Liviu Dragnea nu este pus preşedinte de acest consilier. El nu ar fi ajuns consilier dacă nu era domnul Dragnea. Să-şi vadă lungul nasului!

Rep.: Deci nu consideraţi că ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD Gorj?

I.B.: De ce să-şi dea demisia? Vrea preşedintele României un guvern de tehnocraţi care a băgat România în mocirlă? România este pe mâini bune. PSD să fie lăsat să ducă la bun sfârşit programul de guvernare, iar la patru ani, fiecare om să-şi exprime opinia lui prin vot. Noi, pesediştii, dacă nu vom fi consideraţi buni, să fim trimişi acasă. Până atunci, să fim lăsaţi să guvernăm.

Rep.: Consideraţi că este o coincidenţă faptul că acest dosar a fost scos la lumină abia acum? În contextul în care avem proteste în urma modificărilor legislative.

I.B.: Nu este o coincidenţă, sigur. Toate aceste dosare sunt fabricate. Se mişcă scaunul doamnei de la DNA, se mişcă scaunele multor magistraţi. Vor veni şi modificările la Codul Fiscal şi la Legea Justiţiei. Să răspundă fiecare de ce face.

Rep.: Protestele din marile oraşe ale ţării arată că PSD nu mai este dorit la guvernare?

I.B.: Sunt proteste în multe oraşe puse de PNL, de oameni de afaceri care strecoară banii României în alte ţări şi vor ca noi să fim o ţară consumatoare, nu producătoare. România este pe mâini bune. Ce ar fi să ieşim şi noi, de la PSD, în stradă? Şi noi putem să ieşim. Putem să fim un milion sau chiar două milioane să explicăm şi noi lucrurile pe care le facem.

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: