Primari: „Rămânem fără bani”

Primarii din Gorj se plâng că vor primi zero lei la rectificare. Unii dintre ei au aflat, „pe surse”, că nu vor primi niciun leu la rectificarea de la Consiliul Judeţean şi se tem că nu vor avea cu ce să funcţioneze în lunile noiembrie şi decembrie. Pe de altă parte, primarii anunţă că Finanţele le-au dat deja bani pentru asigurarea salariilor profesorilor şi asistenţilor persoanelor cu handicap.

Primarul din Bălăneşti, Ovidiu Pungan, are temeri că rămâne descoperit pe final de an. „Am înţeles că rectificările nu sunt pozitive, sunt negative. Eu sunt conştient că nu am banii pentru salarii. În urma investiţiilor care sunt în derulare în localitate, fiind cofinanţări foarte mari la aceste investiţii, automat o să rămânem fără bani de salarii. Sperăm ca până la sfârşitul anului să se aloce sumele necesare. Noiembrie şi decembrie, garantat rămânem fără bani”, a declarat primarul din Bălăneşti, Ovidiu Pungan.

Pe de altă parte, primarii se bucură că au primit măcar bani pentru salariile profesorilor şi asistenţilor personali. Rectificarea de la Direcţia de Finanţe Publice a intrat deja, spun primarii, însă cea pe care o aşteaptă este cea de la Consiliul Judeţean. „Rectificarea bugetară a apărut în Monitorul Oficial şi sunt numai bani pentru învăţământ. Toată lumea are nevoie de bani pentru infrastructură, pentru proiecte, pentru salarii”, a declarat Gheorghe Cîrstea, primarul din Hurezani.

Vizualizări: 1,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: